Harran University DSpace

Nar ve nar suyunun lokum üretiminde kullanım olanakları / Possibility of using pomegranate and pomegranate juice in production of turkish delight

Show simple item record

dc.contributor.author DİRİK, AYLİN
dc.date.accessioned 2019-06-28T08:09:46Z
dc.date.available 2019-06-28T08:09:46Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/982
dc.description.abstract Bu çalışma ile sağlık açısından pek çok faydası bulunan nar ve geleneksel bir ürünümüz olan lokumu birleştirilerek Şanlıurfa' ya özgü yeni bir ürün elde edilmesi ve üretilen üründe depolama süresinde meydana gelen değişimlerin incelenmesi düşünülmüştür. Böylece piyasaya yeni bir ürün kazandırılması amaçlanmıştır. Üretilen narlı lokumun 6 aylık depolama süresince yapılan duyusal ve objektif değerlendirmeler sonucunda piyasada kabul edilebilir bir ürün olacağı düşünülmektedir. ANAHTAR KELİMELER : lokum, nar, duyusal değerlendirme In this study, it was thought that generating a new product which is special to Şanlıurfa by combining our traditional product Turkish delight with pomegranate which has a lot of benefits in terms of health and examinating changes in storage period of final product. In this way, it way planed to serve new product to market. After istrumental and sensory analysis in Turkish delight with pomegranate in the storage period of 6 months, it is estimated that our final new product could be acceptable in domestic market. KEY WORDS :Turkish delight (lokum), pomegranate, sensory analysis en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.subject Gıda Mühendisliği = Food Engineering Dizin:Duyusal değerlendirme = Sensory evaluation ; Lokum = Turkish delight ; Nar = Pomegranate en_US
dc.title Nar ve nar suyunun lokum üretiminde kullanım olanakları / Possibility of using pomegranate and pomegranate juice in production of turkish delight en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account