Harran University DSpace

Kaba yemlerin protein parçalanabilirliğinin in vitro ölçümünde enzim konsantrasyonunun belirlenmesi

Show simple item record

dc.contributor.author Büyükkılıç, Mehmet Salih
dc.date.accessioned 2019-06-25T11:59:08Z
dc.date.available 2019-06-25T11:59:08Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/572
dc.description.abstract Bu çalışma, bazı kaba yemlerin by-pass (BP) değerlerinin in vitro enzim tekniği ile belirlenmesinde kullanılabilecek en uygun enzim konsantrasyonunun belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada yem materyali olarak 7 farklı kaba yem kaynağı kullanılmıştır. Bu yemler; fiğ kuru otu (F), buğday silajı (BSL), mercimek samanı (MS), buğday kuru otu (BKO), tritikale otu (T), yonca kuru otu (Y) ve mısır silajı (MSL)'dan oluşmuştur. Fiğ kuru otu, buğday kuru otu ve mısır silajının in sitü BP değerleri ile in vitro BP değerleri istatistiksel olarak benzer bulunmuştur (P>0.05). Buğday silajı, mercimek samanı ve yonca otunun in vitro BP değerleri in sitü değerlerinden farklı bulunmuştur (P<0.05). İn vitro teknikte inkübasyon süresinin 72 saate çıkarılması sadece fiğ ve yonca otunun BP değerlerini etkilerken (P=0.01), diğer 5 kaba yemin BP değerleri üzerine etkisi bulunmamıştır (P>0.10). Yine benzer şekilde, enzim konsantrasyonunun artırılmasının BP değerleri üzerine etkisi tüm kaba yemler için aynı olmamıştır. Bundan dolayı her yem için ayrı ayrı inkübasyon süresi ve enzim konsantrasyonun in vivo ve in sitü veriler esas alınarak, belirlemesine ihtiyaç duyulmaktadır. en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.publisher Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü en_US
dc.title Kaba yemlerin protein parçalanabilirliğinin in vitro ölçümünde enzim konsantrasyonunun belirlenmesi en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account