Harran University DSpace

Pistacia vera L. KABUKLARININ SOYA (Glicine max L.) NIN BÜYÜME VE GELİŞİMİNE ETKİSİ

Show simple item record

dc.contributor.author TUTUŞ, TUBA
dc.date.accessioned 2024-06-11T05:40:31Z
dc.date.available 2024-06-11T05:40:31Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/3865
dc.description.abstract Bu tez çalıĢmasında baklagiller familyasından olan soya dünyada en önemli endüstri bitkilerindendir. Soya farklı endüstri kolları için hammadde sağlamasının yanında, değiĢik Ģekillerde insan ve hayvan beslenmesinde önemli rol oynamaktadır. Soya ve soya yağı insana faydalı yağ asitlerini içermesinden dolayı Ģeker, koroner kalp ve damar sertliği gibi hastalıkları olan kiĢilere önerilmektedir. Soya bitkisinin ana vatanı uzak doğu iken ekonomik olması bakımından baĢka ülkelerde de yetiĢtirilmeye baĢlamıĢ bir bitkidir. Bitkisel proteini yüksek, unundan ekmek yapılabilen, sütünden faydalanılabilen, yemeklik yağı olan endüstriyel bir bitkidir. Yukarıda bahsedilen bilgiler ıĢığında bu tez çalıĢmasında hormon etkisi yapan Pistacia vera L. yumuĢak dıĢ kabuklarının soya (Glicine max L.) bitkisinin yetiĢtirilmesi amaçlanmaktadır. Soya yağlı bir bitki olduğundan sıcaklık Ģartlarına adaptasyonu önemlidir. Daha önce tarafımızdan yapılan birçok araĢtırmada soyanın tolerans sınırı artırılmaya çalıĢılacaktır. Bu çalıĢmada ise önceki deneyimlerimize ve literatüre kazandırılan bilgiler ıĢığında ekonomik değeri olan soya bitkisinin bölgeye adaptasyonu akımından yetiĢtirilmesi için önemli bir çalıĢma olacaktır. en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.subject Pistacia , Soya, büyüme, geliĢme en_US
dc.title Pistacia vera L. KABUKLARININ SOYA (Glicine max L.) NIN BÜYÜME VE GELİŞİMİNE ETKİSİ en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account