Harran University DSpace

DİYARBAKIR BÖLGESİNDE FARKLI İŞLETMELERDEN ALINAN BÜYÜKBAŞ KARMA YEMLERİNİN AFLATOKSİN DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ

Show simple item record

dc.contributor.author EKİN, ABDÜLLATİF
dc.date.accessioned 2024-06-10T06:41:59Z
dc.date.available 2024-06-10T06:41:59Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/3859
dc.description.abstract Bu çalışmada Güney Doğu Anadolu Bölgesinde sığır üretiminin büyük bir kısmını oluşturan Diyarbakır yöresinde bulunan yem üretim işletmelerinden alınan sığır besi yemi ve sığır süt yemlerinin aflatoksin seviyelerinin belirlenmesi amaçlandı.Çalışmanın yapılacağı bölgedeki yemlerin Toplam aflatoksin düzeyleri açısından kontaminasyon varlığına göre bakılarak Yemlerde İstenmeyen Maddeler Hakkında Tebliğe (Tebliğ No: 2014/11) göre Sığır Süt yeminde Aflatoksin B1 (≥0,005ppm), sığır besi yeminde Aflatoksin B1 (≥0,02 ppm) limitlerine dikkat edilerek değerlendirme yapılarak bölgedeki bu yemlerin kullanım oranları belirlenmiştir. Belirlenen Mikotoksin Kontaminasyon seviyelerine göre aflatoksin seviyeleri sığır süt yeminde ortalama 0.0036 ppm, sığır besi yeminde ortalama 0.0034 ppm bulunmuştur.Bu çalışma yemlerin ve hammaddelerin hangi şartlarda muhafaza edilmesi gerektiği ile ilgili bilgi vermektedir. en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.subject aflatoksin, Diyarbakır,sığır yemi, kontaminasyon en_US
dc.title DİYARBAKIR BÖLGESİNDE FARKLI İŞLETMELERDEN ALINAN BÜYÜKBAŞ KARMA YEMLERİNİN AFLATOKSİN DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account