Harran University DSpace

ŞANLIURFA ŞARTLARINDA FARKLI SİSTEMLERDE YETİŞTİRİLEN LİNDA IRKI KAZLARIN (ANSERİNAE SP.) BESİ PERFORMANSI, YUMURTA VERİM ÖZELLİKLERİ VE KULUÇKA SONUÇLARI BAKIMINDAN KARŞILAŞTIRILMASI

Show simple item record

dc.contributor.author KAYA AKIL, ZELİHA
dc.date.accessioned 2024-06-03T06:31:18Z
dc.date.available 2024-06-03T06:31:18Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/3834
dc.description.abstract Bu çalışma, Linda kazlarının Şanlıurfa şartlarındaki besi ve yumurtlama performansları üzerine değişik besleme sistemlerinin etkisini araştırmak amacıyla yürütülmüş ve bu amaçla biribirini takip eden iki farklı çalışma yapılmıştır. İlk çalışmada, 150 adet kaz kullanılmış olup, kazlar iki gruba ayrılmış ve her grup kendi arasında 3 tekerrüre ayrılarak gruplar (25’er adet) oluşturulmuştur. Gruplardan biri kapalı şartlarda (sürekli içerde), diğeri ise yarı entansif şartlarda (meraya çıkarılmış) yetiştirilmişlerdir. Besleme şekilleri ise, kesif yem ağırlıklı ve mera (rye grass)+kesif yem beslemesi şeklinde uygulanmıştır. Tüm gruplar, 0-6 haftalar arasında %23 ham protein ve 3100 kcal/kg ME, 7- 17 haftalar arasında ise %20 ham protein ve 3100 kcal/kg ME içeren rasyonlarla beslenmiştir. Yarı entansif grubun rasyonu 7. haftadan sonra %20 oranında arpa ile seyreltilmiş ve hayvanlar 10. haftadan itibaren merada otlatılmaya başlanmıştır. Canlı ağırlık kazancı, her iki grupta benzer olmuş, barınak içinde kalan kazlar daha fazla kesif yem tüketmişlerdir (P en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.subject Yetiştirme sistemi, besi performansı, besleme şekli, yumurta verimi, kuluçka randımanı en_US
dc.title ŞANLIURFA ŞARTLARINDA FARKLI SİSTEMLERDE YETİŞTİRİLEN LİNDA IRKI KAZLARIN (ANSERİNAE SP.) BESİ PERFORMANSI, YUMURTA VERİM ÖZELLİKLERİ VE KULUÇKA SONUÇLARI BAKIMINDAN KARŞILAŞTIRILMASI en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account