Harran University DSpace

ŞANLIURFA SADEYAĞI (URFA YAĞI) İLE TEREYAĞ AROMALI BİTKİSEL SUSUZ YAĞ KARIŞIMLARININ BAZI ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

Show simple item record

dc.contributor.author Polat, Zahide
dc.date.accessioned 2023-07-13T05:13:24Z
dc.date.available 2023-07-13T05:13:24Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/3393
dc.description.abstract Bu çalışmada koyun ve inek Şanlıurfa sadeyağı ile bu yağların farklı oranlarda (%10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80 ve 90) tereyağ aromalı bitkisel susuz yağ ile karışımlarından elde edilen yağların bazı fizikokimyasal, renk, tekstür, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. Şanlıurfa sadeyağına (koyun ve inek) tereyağ aromalı bitkisel susuz yağ ilave oranının artışına paralel olarak karışım yağda serbest asitlik (koyunda %10-20 ve %70-80, inekte %50-60 hariç) ve Reichert-Meissl sayısı azalmış, erime noktası (koyunda %30-40 ve %80-90, inekte %40-50 hariç) ise artmıştır (p en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.subject Şanlıurfa sadeyağı (Urfa yağı), tereyağ aromalı bitkisel susuz yağ, Reichert-Meissl, tekstür, erime noktası en_US
dc.title ŞANLIURFA SADEYAĞI (URFA YAĞI) İLE TEREYAĞ AROMALI BİTKİSEL SUSUZ YAĞ KARIŞIMLARININ BAZI ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account