Harran University DSpace

GÜNEYDOĞU ANADOLU SOFRALIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİNDE GÖZ VERİMLİLİĞİ VE UYGUN BUDAMA SEVİYELERİNİN TESPİTİ

Show simple item record

dc.contributor.author Aslan, Düriye
dc.date.accessioned 2023-07-06T05:46:53Z
dc.date.available 2023-07-06T05:46:53Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/3364
dc.description.abstract Bu Çalışma 2014 ve 2015 üretim döneminde Gaziantep Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü arazisi üzerinde bulunan Güneydoğu Anadolu Asma Gen Kaynakları Ahmet Münir Bilgen Üretim parselinde yer alan 4 ve 6 yaşlı, 1103 Paulsen Amerikan Asma anacı üzerine aşılı, bölgede yaygın olarak yetiştirilen ve standart çeşit olarak kabul görmüş Horoz Karası, Hatun Parmağı, Dımışkı, Dökülgen ve Kızlar Tahtası çeşitleri ile yerel çeşitlerden Ağ Üzümü, Azezi, Bal Üzümü, Gülgülü, Külahi, Künefi, Oğlak Karası, Üvezi ve Muhammediye üzümleri çeşitlerinde yapılmıştır. Belirtilen üzüm çeşitlerinin göz verimliklerinin belirlenmesi için göz sürdürme tekniği ile salkım sayısı tespiti uygulanmıştır. Göz verimlikleri yanında araştırmaya konu tüm çeşitlerde hasat döneminde salkım ağırlıkları (g), tane ağılıkları (g), suda çözünebilir kuru madde (SÇKM) değerleri % olarak ve titre edilebilir asit içeriği litrede g düzeyinde tespit edilmiştir. Çalışma neticesinde üzerinde çalışılan her bir çeşit için optimum budama seviyesi önerisi yapılmıştır. en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.subject Sofralık üzüm, göz verimliliği, budama, göz sürdürme en_US
dc.title GÜNEYDOĞU ANADOLU SOFRALIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİNDE GÖZ VERİMLİLİĞİ VE UYGUN BUDAMA SEVİYELERİNİN TESPİTİ en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account