Harran Üniversitesi Açık Erişim

HARRAN OVASI KOŞULLARINDA BAZI PİKAN CEVİZİ (Carya İllinoinensis) ÇEŞİTLERİNİN FİZİKSEL VE BİYOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author AKKUŞ BİNİCİ, Sibel
dc.date.accessioned 2023-07-05T11:58:25Z
dc.date.available 2023-07-05T11:58:25Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/3350
dc.description.abstract Bu çalışma Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yetişen farklı pikan çeşitlerinin pomolojik, fiziksel ve biyokimyasal özellikleri ile yağ asiti kompozisyonu ve yağ asitlerinin antioksidan madde içeriklerini belirlemek için yapılmıştır. Araştırma için GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Serince İstasyonu’nda hali hazırda bulunan ve 21 çeşitten oluşan koleksiyon bahçesinden 2017 ve 2018 yılında elde edilen cevizler ve ceviz yaprakları ile yapılmıştır.Araştırmada kullanılan ağaçlar blok olarak kabul edilmiş ve gözlemlenen parametreler tesadüf blokları deneme desenine göre varyans analizine tabi tutulmuş ve ortalamalar p en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.subject Şanlıurfa,pikan, yağ asiti, antioksidan, protein en_US
dc.title HARRAN OVASI KOŞULLARINDA BAZI PİKAN CEVİZİ (Carya İllinoinensis) ÇEŞİTLERİNİN FİZİKSEL VE BİYOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ en_US
dc.type Thesis en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster