Harran University DSpace

Penicillium expansum’un HASAT SONRASI DOMATES MEYVELERİNİN KALİTE PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Show simple item record

dc.contributor.author Şeker, Meral
dc.date.accessioned 2023-07-03T05:26:00Z
dc.date.available 2023-07-03T05:26:00Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/3280
dc.description.abstract Bu çalışmada, farklı olgunluktaki (Pembe, P; Açık Kırmızı, AK; Koyu Kırmızı, KK) domates meyveleri Penicillium expansum ile inokule edildikten sonra 1 hafta süre ile oda sıcaklığındaki ortamda inkube edilmiştir. Kontrol meyvelerinde ağırlık kaybı görülürken, inokule edilen meyvelerde bu durum istatistik olarak daha önemli bulunmuştur P0.05. Meyveler görüntüleme tekniği ile görüntülendiğinde yine artan olgunluk dönemlerine farklı tepki vermişler, meyvelerin hem olgunluk dönemleri arasındaki farklar hem de 1 hafta süre içindeki renk değişimleri dijital olarak tespit edilmiştir. Kısa süreli inkubasyon içinde dijital renk değişimi ile vitamin ve likopen içeriğinde doğrusal ilişki bulunmazken meyve sertliği ve dijital renk değişiminin pozitif olarak korelasyon gösterdiği belirlenmiştir. Bu çalışma ile meyvelerin dijital olarak görüntüleme tekniği yardımı ile biyokimyasal ve fizyolojik değişimlerinin de değerlendirebileceği ve enfeksiyon sonrası kalite parametrelerinin de etkilenebileceği ortaya konmuştur. en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.subject RGB, Likopen, Vitamin C, Penicillium expansum, Domates en_US
dc.title Penicillium expansum’un HASAT SONRASI DOMATES MEYVELERİNİN KALİTE PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİSİ en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account