Harran Üniversitesi Açık Erişim

HAVUÇ LİFİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KEFİRİN BAZI ÖZELLİKLERİ

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Mutluer, Mukadder
dc.date.accessioned 2023-06-23T06:46:54Z
dc.date.available 2023-06-23T06:46:54Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/3252
dc.description.abstract Bu çalışmada yeni bir fonksiyonel ürün ortaya çıkarmak ve böylece havuç posasından elde edilen havuç lifinin değerlendirilmesinde alternatif bir kaynak yaratmak amacıyla havuç lifi ilaveli kefir üretilmiştir. Bu amaçla yarım yağlı inek sütü kullanılarak dört farklı kefir üretilmiştir: A: %0 havuç lifi (Kontrol), B: %0.25 havuç lifi ilaveli, C: %0.5 havuç lifi ilaveli ve D: %1 havuç lifi ilaveli kefir. Çalışma iki tekerrürlü olarak yapılmış ve kefirlere muhafazanın 1., 7. ve 14. günlerinde fiziksel, kimyasal, tekstürel, mikrobiyolojik ve duyusal analizler uygulanmıştır. Analizlerden elde edilen sonuçlara göre havuç lifi ilavesi kefirlerin pH, ve yağ içeriklerini etkilemezken, titrasyon asitliği, su tutma kapasitesi, viskozite, L*, a*, b* renk değerleri, sertlik, dış yapışkanlık, iç yapışkanlık, sakızımsılık, Lactobacillus spp., Lactococcus spp., Leuconostoc spp., maya sayısı, renk ve görünüm, kıvam, tat ve aroma ve genel kabul edilebilirlik puanlarını önemli düzeyde etkilemiştir (p en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.subject fonksiyonel ürün, havuç lifi, kefir en_US
dc.title HAVUÇ LİFİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KEFİRİN BAZI ÖZELLİKLERİ en_US
dc.type Thesis en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster