Harran Üniversitesi Açık Erişim

CLADOPHORA SP.İLE SPİRULİNA SP. VE KARIŞIMLARININ MERCİMEK (LENS CULİNARİS MEDİK.) GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİSİ

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Doğan, Elif
dc.date.accessioned 2023-06-19T11:26:13Z
dc.date.available 2023-06-19T11:26:13Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/3151
dc.description.abstract Mercimek (Lens culinaris Medik.) gelişimi üzerine Cladophora sp.ile Spirulina sp. alg gübrelerinin etkilerinin belirleneceği bu çalışmada kullanılacak algler Karkamış baraj Gölünden toplanıp kurutulmuştur. Alglerin altı dozu (Kontrol, %0,2; %0,4; %0,6;% 0,8; %1) ve karışımları ayrı ayrı ekimle birlikte topraklara uygulanmıştır. Deneme 3 tekerrürlü olarak serada yürütülmüştür.. Denemede 2 kg’lık saksılar kullanılmıştır. Denemede kullanılacak tohumlar GAP Araştırma Enstitüsün’den alınmıştır. Ekimden 60 gün sonra hasat edilen mercimeklerde, kök uzunluğu, bitki boyu, yaprak boyu, bitki ve kök ağırlıkları, klorofil içeriği, incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar istatistiki olarakdeğerlendirilmiştir. en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.subject Mercimek (Lens culinaris Medik.), Bitki gelişimi, Cladophora sp., Spirulina sp., Karışık alg kültürü en_US
dc.title CLADOPHORA SP.İLE SPİRULİNA SP. VE KARIŞIMLARININ MERCİMEK (LENS CULİNARİS MEDİK.) GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİSİ en_US
dc.type Thesis en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster