Özet:
Mercimek (Lens culinaris Medik.) gelişimi üzerine Cladophora sp.ile Spirulina sp. alg gübrelerinin etkilerinin belirleneceği bu çalışmada kullanılacak algler Karkamış baraj Gölünden toplanıp kurutulmuştur. Alglerin altı dozu (Kontrol, %0,2; %0,4; %0,6;% 0,8; %1) ve karışımları ayrı ayrı ekimle birlikte topraklara uygulanmıştır. Deneme 3 tekerrürlü olarak serada yürütülmüştür.. Denemede 2 kg’lık saksılar kullanılmıştır. Denemede kullanılacak tohumlar GAP Araştırma Enstitüsün’den alınmıştır. Ekimden 60 gün sonra hasat edilen mercimeklerde, kök uzunluğu, bitki boyu, yaprak boyu, bitki ve kök ağırlıkları, klorofil içeriği, incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar istatistiki olarakdeğerlendirilmiştir.