Harran University DSpace

HÜMİK ASİT VE SİLİKON UYGULAMALARININ KAYISIDA ÇÖĞÜR GELİŞİMİNE ETKİLERİ

Show simple item record

dc.contributor.author Karakeçili, Ramazan
dc.date.accessioned 2023-06-14T07:31:18Z
dc.date.available 2023-06-14T07:31:18Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/3035
dc.description.abstract Kayısı, sert çekirdekli meyve türleri içerisinde ülkemiz açısından en önemlileri arasında yer almaktadır. Kayısıda dünyada ve ülkemizde en yaygın olarak kullanılan anaçlar çöğür anaçlarıdır. Kayısı tarımında anaç kullanımına yönelik bazı sorunlar bulunmaktadır. Tohumdan anaç elde edilmesindetohum çimlenmesini takiben, oluşan çöğürlerin gelişiminde genetik yapının, yetiştirme koşullarının, uygulanan çeşitli organik ve kimyasal besin solüsyonlarının ve ekolojik koşulların önemli etkisi bulunmaktadır. Bu çalışmada, Şekerpare, Alyanak ve Hacıhaliloğlu kayısı çeşitlerine ait çöğürlereHümik asit (HA) ve Silikonun (Si) tekli ve kombine uygulamalarının bazı morfolojik (yaprak sayısı, yaprak alanı,gövde çapı, sürgün uzunluğu, kök uzunluğu, kök yaş ve kuru ağırlığı, sürgün yaş ve kuru ağırlığı, tüm bitki yaş ve kuru ağırlığı) fizyolojik özellikler (stoma iletkenliği, klorofil miktarı, yaprak sıcalığı) ve makro besin elementi (N, P, K, Ca ve Mg) kapsamları üzerine olan etkileri incelenmiştir. Bitkilerde incelenen buparametrelerde kontrol grubuna kıyasla HA ve Si uygulamlarının etkileri istatistiksel anlamda önemli bulunmuştur. Araştırmamızda genellikle HA+Sikombine uygulamalarında daha ettkili sonuçlar elde edilmiştir. en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.subject Kayısı, Çöğür, Hümik Asit, Silikon en_US
dc.title HÜMİK ASİT VE SİLİKON UYGULAMALARININ KAYISIDA ÇÖĞÜR GELİŞİMİNE ETKİLERİ en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account