Harran Üniversitesi Açık Erişim

NaCI Stresi altında bırakılan buğday bitkilerinin protein profilleri / Protein profiles of wheat cultivars under NaCI stress

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author OYMAK, SEYİT AHMET
dc.date.accessioned 2019-06-17T08:35:23Z
dc.date.available 2019-06-17T08:35:23Z
dc.date.issued 1995
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/295
dc.description.abstract ÖZET Yüksek Lisans Tezi NaCl STRESİ ALTINDA BIRAKILAN BU?DAY BİTKİLERİNİN PROTEİN PROFİLLERİ Seyit Ahmet OYMAK Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 1995, Sayfa : 46 Bu araştırmada; BEZOSTAYA-I, GEREK-79 ve TOSUN- 144 buğday çeşitlerinin NaCl stresi altında (50-1000 mM) çimlenme yetenekleri, gelişmeleri, protein profilleri yönünden incelenmiştir. NaCl uygulamaları kumda iki şekilde yapılmıştır: Birincisinde; NaCl uygulamasına tohum ekimi aşamasında, ikincisinde ise fide devresinde başlanmıştır. 250 mM ve daha yüksek NaCl konsantrasyonları her üç çeşidin de çimlenmesini önlemiştir. Aynı zamanda bitki büyümesi de NaCl konsantrasyonunun artmasıyla engellenmiştir. En fazla bulunan 49-50 kD ve 16-17 kD protein bandları NaCl konsantrasyonunun artmasıyla azalmıştır. Diğer taraftan, 50 mM NaCl uygulamasında 24 saat sonra BEZOSTAYA fidelerinde büyük molekül ağırlıklı yeni bir protein bandı tesbit edilmiştir. ANAHTAR KELİMELER : Buğday, Tuzluluk, Protein en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.subject Biyoloji = Biology Dizin:Buğday = Wheat ; Proteinler = Proteins ; Sodyum klorid = Sodium chloride en_US
dc.title NaCI Stresi altında bırakılan buğday bitkilerinin protein profilleri / Protein profiles of wheat cultivars under NaCI stress en_US
dc.type Thesis en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster