Harran University DSpace

MARDİN İLİNDE GELENEKSEL YÖNTEMLERLE ŞARAP ÜRETİMİNİN EKONOMİK ANALİZİ

Show simple item record

dc.contributor.author Deger, Betül
dc.date.accessioned 2023-06-13T07:37:59Z
dc.date.available 2023-06-13T07:37:59Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/2893
dc.description.abstract Türkiye bağcılık alanı ve üzüm üretim miktar bakımından dünyada önemli ülkeler arasında yer almaktadır. Yıldan yıla az miktar değişiklik göstermek ile birlikte 450 bin hektar ortalama bağ alana sahiptir; ancak var olan potansiyeline rağmen şarapçılık istenilen düzeyde gelişememiştir. Türkiye’de daha çok kurutmalık ve sofralık üzüm gelişmiştir. Bu durum şarapçılık sektörünü kısıtlamaktadır. Diğer taraftan Türkiye bağcılığa yeteri kadar önem verilmemektedir. Ülke ekonomisi için katma değeri önem arz eden bir ürün olan şaraplık üzüm üretimi desteklenmesi, yüksek vergilendirmenin düşürülmesi, üretim miktarı ve kalitenin arttırılması lazımdır. Bu çalışma gayesi, şarapçılık sektörü ülke ekonomisine katkısı değerlendirilmesi ve şarapçılık sektöründe bazı kısıtlamaların değerlendirilmesidir. Bu amaç doğrultusunda Mardin ili kapsamında faaliyet gösteren 40 şarap üretim işletmesi ile yüz yüze anket yapılmıştır. Anket yolu ile elde edilen veriler SPSS programı aracılığıyla analiz edilmiştir. Elde edilen bulgulara göre şarap işletmeleri çok fazla sorun ile karşı karşıyadır. En büyük sorunların başında ise yüksek vergiler gelmektedir. en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.subject Şaraplık Üzüm, Şarapçılık, Ekonomik Analiz, Türkiye en_US
dc.title MARDİN İLİNDE GELENEKSEL YÖNTEMLERLE ŞARAP ÜRETİMİNİN EKONOMİK ANALİZİ en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account