dc.contributor.author |
Pala, Mehmet |
|
dc.date.accessioned |
2023-03-09T12:40:42Z |
|
dc.date.available |
2023-03-09T12:40:42Z |
|
dc.date.issued |
2023 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11513/2617 |
|
dc.description.abstract |
Bu çalışmada Şanlıurfa’da yetiştiriciliği yapılan dut (Morus sp.), akasya (Robinia pseudoacacia) ve çınar ağaçlarından (Platanus orientalis) 45 gün aralıklarla 4 kez alınan (15 Temmuz- 1 Aralık Dönemi arasında) yaprakların besin madde kompozisyonu ve in- vitro kuru madde sindirim değerleri belirlenmiştir. Çalışma sonunda, ağaç yapraklarının besin madde kompozisyonları bakımından ADF değerleri hariç diğer besin madde içerikleri üzerine ağaç türü x hasat zamanı interaksiyonlarının etkisi gözlenmiştir. |
en_US |
dc.language.iso |
tr |
en_US |
dc.subject |
Ağaç Yaprakları, Kaba Yem, Besin Maddesi, Ġn-Vitro Sindirim, Dut |
en_US |
dc.title |
ŞANLIURFA’DA YETİŞTİRİLEN BAZI AĞAÇ YAPRAKLARININ BESİN MADDE İÇERİĞİ VE SİNDİRİLEBİLİRLİKLERİNİN BELİRLENMESİ |
en_US |
dc.type |
Thesis |
en_US |