Harran Üniversitesi Açık Erişim

MARDİN'DE FARKLı ETNİK GRUPLARDA YABANİ GıDA BİTKİLERİNİN GASTRONOMİK AÇıDAN ARAŞTıRıLMASı

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Yılmaz, Abdullatif
dc.date.accessioned 2023-02-22T07:53:31Z
dc.date.available 2023-02-22T07:53:31Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/2564
dc.description.abstract Bu çalışma 2021 ve 2022 yıllarında Mardin’in Midyat, Nusaybin, Ömerli ve Yeşilli ilçelerine bağlı 11 mahalle/köyde farklı etnik gruplar üzerinde yapılmıştır. Çalışmanın amacı yörede değiĢen yabani gıda bitkilerinin halk arasındaki gastronomik kullanım biçimlerini araĢtırmaktır. Bu kapsam Süryani, Kürt ve Arap köylerinden bazıları pilot çalışma alanı olarak seçilmiş ve farklı yağ ve farklı eğitim düzeyine sahip 66 kaynak kişi ile görüşmeler yapılmıştır. 50 farklı bitkinin halk geleneğindeki gıda bitkisi olarak kullanım şekilleri belirlenmiştir. en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.subject Mardin, Etnobotanik, Etnik gruplar, Yenilebilen yabani bitkiler en_US
dc.title MARDİN'DE FARKLı ETNİK GRUPLARDA YABANİ GıDA BİTKİLERİNİN GASTRONOMİK AÇıDAN ARAŞTıRıLMASı en_US
dc.type Thesis en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster