Harran Üniversitesi Açık Erişim

Salisilik asidin soya (Glycine max. L. merr.) tohumlarının çimlenme ve gelişimine etkisi / The effect of salicylic acid on the germination and development of soybean (Glycine max. L. merr.) seeds

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author TURA, AYŞE
dc.date.accessioned 2020-10-22T11:56:10Z
dc.date.available 2020-10-22T11:56:10Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/2377
dc.description.abstract Yapılan bu çalışmada soya (Glycine max.) L. merr. tohumları salisilik asitin farklı konsantrasyonlarıyla (% 0.25, % 0.50, % 0.75 ve 1.0 mM) muamele edilmiştir. Muamele sonucunda çimlenen soya tohumlarında yapılan analizler sonucunda salisilik asidin soya tohumlarının çimlenme ve gelişme üzerine önemli etkisi gözlenmiştir. Salisilik asit çimlenme ile kök (cm), gövde, yaprak büyümesine, klorofil, MDA ve prolin miktarlarında pozitif yönde bir etki yaptığı belirlenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre salisilik asitin (% 0.75 ve 1.0 mM) dozları soya tohumlarının büyüme ve gelişmesine önemli yararlar sağladığı sonucuna varılmıştır. en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.subject Biyoloji = Biology en_US
dc.title Salisilik asidin soya (Glycine max. L. merr.) tohumlarının çimlenme ve gelişimine etkisi / The effect of salicylic acid on the germination and development of soybean (Glycine max. L. merr.) seeds en_US
dc.type Thesis en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster