Harran University DSpace

Şanlıurfa'da yetiştirilen arbequina zeytin çeşidinin ve yağının bazı fiziksel, kimyasal ve antioksidan özellikleri / Some physical, chemical and antioxsidant proparties of a kind of olive colled arbequina and its oil which has grown in Sanliurfa

Show simple item record

dc.contributor.author ÖZKUL, ALİ
dc.date.accessioned 2019-09-30T08:28:57Z
dc.date.available 2019-09-30T08:28:57Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/2049
dc.description.abstract Bu çalışma, Şanlıurfa ili Akçakale ilçesinde Arbequina zeytin çeşidinin zeytin ve zeytinyağından bazı fiziksel ve kimyasal analizler yapılmıştır. Çalışma Şubat 2016 ve Aralık 2016 boyunca yaprak örnekleri alınarak fiziksel analizler yapılmıştır. Yaprak eni-boyunda ve 100 tane ağırlığında bazı aylar artış ve azalışlar görülmüştür. Meyve örnekleri Eylül 2016 ile Ekim 2016 aylarında alınarak fiziksel ve kimyasal analizler yapılmıştır. Meyve eni ve boyu olgunlukla birlikte artmıştır. Meyvenin 100 tane ağırlığı ve meyve eti/meyve oranı eylül ayından ekim ayına artış görülmüştür. Zeytinyağında yapılan analizler sonucunda serbest yağ asitliği tayini (% oleik asit cinsinden) 0.50, peroksit sayısı tayini (meq aktif oksijen/kg yağ) 7.96, toplam fenol tayini (mg/kg kafeik asit) 167.37, tokoferol tayini (mg/kg) 337.13, UV ışığında özgül soğurma (E) tayini; E(232nm) 2.09, E(270nm) 0.12, Delta E 0'dır. Duyusal analizde Meyvemsilik 4.05, Acılık 2.75, Keskin-Yakıcılık 4.15 bulunmuştur.. Akçakale district in Şanlıurfa in this study some physical and chevical analysis of olive cultivars and olive oil is banded to Arbequina, leaf samples are taken and physical chalyses on the February 2016 and December 2016 through the study. Leaf widht, in height and 100 seed weight icreases some months and deareases were abserved samples taken in the monts september 2016 October 2016 and fruit physical and chemical analyses have been mode Fruit width and lenght increased with maturity the fruit weight and fruit ratio of the fruit increased from september to October. As a result of the analysis in the olive oil free fatty acid (% in oleicacid) 0.50 number of peroxide (meq active oxygen kg fat) 7.96, Total phenol (mg/kg caffeic acid) 167.37, tocopherol (mg/kg) 337.13, UV light specitic absorption ( E ), (E232nm), (E270nm) 0.12 Delta E 0. İn sensory Analysis result is fruity 4.05, Bitterness 2.75, sharp Burning 4.15 en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.subject Ziraat = Agriculture en_US
dc.title Şanlıurfa'da yetiştirilen arbequina zeytin çeşidinin ve yağının bazı fiziksel, kimyasal ve antioksidan özellikleri / Some physical, chemical and antioxsidant proparties of a kind of olive colled arbequina and its oil which has grown in Sanliurfa en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account