Harran Üniversitesi Açık Erişim

Anadolunun değişik yörelerinde yetişen biber (capsicum annuum) çeşitlerindeki element konsantrasyonları ve toprak etkisi /

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author ASLAN, MUSTAFA
dc.date.accessioned 2019-08-07T11:15:35Z
dc.date.available 2019-08-07T11:15:35Z
dc.date.issued 1995
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11513/1528
dc.description.abstract Bu çalışmada Anadolu'nun 4 değişik yöresinden 6 çeşit biber (Capsicum annuum)'da element konsantrasyonları ve yetiştirildiği ortamdaki toprak özelliklerinin element konsantrasyonuna etkisi araştırılmıştır. Yapılan araştırmada çeşitli işlemlerden geçirilen değişik biber meyve'sı nümunelerinde başlıca elementlerden olan P, K, Ca, Mg, Zn, Fe, Cu, ve Mn konsantrasyonlarının, biber meyva çeşidine bağlı olarak değişik oranlarda olduğu tespit edilmiştir. ayrıca biberlerin yetiştirildiği toprağa ait fiziksel ve kimyasal özellikleri, tespit edilip biber çeşitlerine (varyetelerinin ) etkili olup olmadığı tartışılmıştır. Sonuç olarak biber çeşitlerinin element konsantrasyonları belirlenmiş olup bu konsantrasyon farklılığının, hem biberin yetiştiği ortam ile ve hemde biberlerin kendi iç yapısı (Ontagenetik varyabilite) kaynaklanmış olduğu kanısına varılmıştır. In this study, the effect of element concentration on 6 elementary pepper (Capsicum annuum) from 4 different regions of Anatolia and the soil characteristics of the cultivated soil on element concentration were investigated. It has been determined that the concentrations of P, K, Ca, Mg, Zn, Fe, Cu, and Mn, which are the main elements of the different pepper fruit varieties which are subjected to various operations in the research, are in different ratios depending on the pepper fruit variety. In addition, the physical and chemical properties of the pepper cultivated soil were discussed and whether the pepper varieties were effective or not. As a result, the element concentrations of the pepper varieties have been determined and it has been concluded that this concentration difference is due to both the environment in which the pepper is grown and the internal structure of the peppers (ongenetic variability). en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.subject Biyoloji = Biology Dizin:Capsicum annuum = Capsicum annuum en_US
dc.title Anadolunun değişik yörelerinde yetişen biber (capsicum annuum) çeşitlerindeki element konsantrasyonları ve toprak etkisi / en_US
dc.type Thesis en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster