Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11513/905
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Atay, Ümran | - |
dc.date.accessioned | 2019-06-27T10:49:52Z | - |
dc.date.available | 2019-06-27T10:49:52Z | - |
dc.date.issued | 2007 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11513/905 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın ilk bölümünde, Gaziantep ve Şanlıurfa illerinde bulunan 13 farklı antepfıstığı işleme tesislerindeki sistemler anket çalışması kapsamında incelenmiş ve veriler toplanmıştır. Ayrıca, ülkemizde ve dünyada mevcut olan başlıca sınıflandırma sistemleri araştırılmıştır. İkinci bölümde ise çalışma sistemleri hakkında bilgi edinilerek bunun sonucunda günümüz teknolojisinde, birkaç sistemin birleşmesinden oluşan kombine bir makine imalatı için bazı özellikler belirlenmiş ve bir sistem tasarlanmıştır. Bu çalışmada tasarlanan sistemin en önemli kısmı olan görüntü işleme ve analizi kısmı üzerinde durulmuştur. Bu çalışmanın sonucunda antepfıstıklarını, bazı özelliklerine göre bilgisayar programlarından Matrix Laboratory (MATLAB) ortamında sınıflandıran bir program yazılmıştır. Bu program sayesinde antepfıstığı görüntüleri üzerinde çalışma imkânı sağlanmış ve sınıflandırma yapılabilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.publisher | Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Tarım Makineleri Anabilim Dalı | en_US |
dc.subject | Antepfıstığı, Sınıflandırma sistemleri, Görüntü işleme, MATLAB = Pistachio, Classification system, Image processing | en_US |
dc.title | Antepfıstığında kullanılan sınıflandırma sistemlerinin incelenmesi ve alternatif bir sınıflandırma sisteminin tasarımı | en_US |
dc.title.alternative | The investigation of classification systems used for pistahio and construction of an alternetive classification system | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Appears in Collections: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ÜMRAN ATAY.pdf | 1.27 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.