Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız:
http://hdl.handle.net/11513/905
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core Alanı | Değer | Dil |
---|---|---|
dc.contributor.author | Atay, Ümran | - |
dc.date.accessioned | 2019-06-27T10:49:52Z | - |
dc.date.available | 2019-06-27T10:49:52Z | - |
dc.date.issued | 2007 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11513/905 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın ilk bölümünde, Gaziantep ve Şanlıurfa illerinde bulunan 13 farklı antepfıstığı işleme tesislerindeki sistemler anket çalışması kapsamında incelenmiş ve veriler toplanmıştır. Ayrıca, ülkemizde ve dünyada mevcut olan başlıca sınıflandırma sistemleri araştırılmıştır. İkinci bölümde ise çalışma sistemleri hakkında bilgi edinilerek bunun sonucunda günümüz teknolojisinde, birkaç sistemin birleşmesinden oluşan kombine bir makine imalatı için bazı özellikler belirlenmiş ve bir sistem tasarlanmıştır. Bu çalışmada tasarlanan sistemin en önemli kısmı olan görüntü işleme ve analizi kısmı üzerinde durulmuştur. Bu çalışmanın sonucunda antepfıstıklarını, bazı özelliklerine göre bilgisayar programlarından Matrix Laboratory (MATLAB) ortamında sınıflandıran bir program yazılmıştır. Bu program sayesinde antepfıstığı görüntüleri üzerinde çalışma imkânı sağlanmış ve sınıflandırma yapılabilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.publisher | Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Tarım Makineleri Anabilim Dalı | en_US |
dc.subject | Antepfıstığı, Sınıflandırma sistemleri, Görüntü işleme, MATLAB = Pistachio, Classification system, Image processing | en_US |
dc.title | Antepfıstığında kullanılan sınıflandırma sistemlerinin incelenmesi ve alternatif bir sınıflandırma sisteminin tasarımı | en_US |
dc.title.alternative | The investigation of classification systems used for pistahio and construction of an alternetive classification system | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Koleksiyonlarda Görünür: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Bu öğenin dosyaları:
Dosya | Açıklama | Boyut | Biçim | |
---|---|---|---|---|
ÜMRAN ATAY.pdf | 1.27 MB | Adobe PDF | Göster/Aç |
DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.