Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11513/902
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.authorMehmet, Deme-
dc.date.accessioned2019-06-27T10:48:59Z-
dc.date.available2019-06-27T10:48:59Z-
dc.date.issued2007-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/902-
dc.description.abstractBu araştırma 2006-2007 yılları arasında Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesinde yürütülmüştür. Çalışmada materyal olarak Pamuk ve Buğday kültür bitkileri ile Sorghum halepense, Cynodon dactylon, Amaranthus retroflexus, Sinapis arvensis ve Avena fatua yabancı otları, tuz, Trifluralin, Fluazifop-p-butyl, Cladinofop propargyl ve Tribenuron methyl etkili maddeli herbisitler kullanılmıştır. Deneme saksılarda, tesadüf parselleri deneme desenine göre 4 tekerrürlü olarak yürütülmüştür. Araştırma sonuçlarına göre tuzluluktaki artışa bağlı olarak tohumun birim zamandaki çimlenme hızı ve çimlenme oranı azalmıştır. Pamuk ve buğdayda artan tuzlulukla ters orantılı olarak toplam klorofil, klorofil a ve klorofil b miktarının azaldığı görülmüştür. Peroksidaz enzim aktivitesi, pamukta ilaçlamadan 13 gün sonra Trifluralin + 150 mM NaCl’de önemli derecede artmıştır. Pamuk polifenol oksidaz (PPO) oranı ise ilaçlamadan 13 gün sonra, Fluazifop p buthyl + 150 mM NaCl uygulamasında önemli derecede artmış, fakat Trifluralin uygulamalarında ise artan tuzluluğa bağlı olarak azalmıştır. Buğdayda ilaçlamadan 13 gün sonra Cladinofop propargyl + 75 ve Cladinofop propargyl + 150 mM NaCl ile Tribenuron methyl + 75 ve Tribenuron methyl + 150 mM NaCl uygulamalarında, POD aktivitesi önemli derecede artmıştır. Buğdayda polifenol oksidaz (PPO) oranı ise bütün uygulamalarda kontrolden düşük çıkmıştır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherHarran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Bitki Koruma Anabilim Dalıen_US
dc.subjectPamuk, Buğday, Yabancı Ot, Tuzluluk, Herbisit, Enzim aktivitesi = Cotton, Wheat, Weed, Salinity, Herbicide, Enzyme activityen_US
dc.titleTuz, herbisit ve bazı yabancı otların pamuk ve buğday bitkilerinde klorofil ve bazı enzim aktiviteleri üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeEffect of salt herbicide and some weed plants on chlorophyll and enzyme activity of the cotton and wheaten_US
dc.typeThesisen_US
Koleksiyonlarda Görünür:Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
MEHMET DEME.pdf270.66 kBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.