Arama


Mevcut filitreler:


Yeni bir arama başlat
Filitreleri ekleyin:

Arama sonuçlarını daraltmak için filtreleri kullanın.


Sonuçlar 1-10 den 20.
Bulunan Öğeler:
Yayın TarihiBaşlıkYazar(lar)
2019Mısırın kurutulmasında ultrason ön işleminin etkisinin araştırılması / Investigation of the effect of ultrasonic pre-treatment on corn dryingKARABOĞA, ZANA
2019Yeni bir izotonik içecek olarak; nar, kızılcık ve karadut suları ile zenginleştirilmiş elma suyu üretim olanakları / As a new kind of isotonic drinks; the possibilities of the production of apple juice enriched by pomegranate, cranberry and black mulberry juiceTOĞRUL, ÖZNUR
2019Ultrasonun börülcenin su absorbsiyonu ve pişme kalitesi üzerindeki etkileri / Investigation of effects of ultrasoun on water absorption and cooking quality of cowpeaÖZTÜRK, HACER
2019Farklı ambalajlama yöntemlerinin depolama sırasında isotun kalite parametrelerine etkisi / Effect of different packaging methods on quality parameters of isot during storageAKYAR, GÜLBAHAR
2019Laktoz hidrolizasyonuyla dondurmada kullanılan şeker oranının azaltılması / Reducing the sugar content of ice cream by lactose hydrolysationBÜDÜŞ, FATMA
2019Şanlıurfa (C. annuum L.) ve Kahramanmaraş (C. frutescens L.) biber tohumlarından soğuk pres tekniğiyle yağ eldesi ve kalite özelliklerinin belirlenmesi / Oil extraction from Şanlıurfa (C. annum L.) and Kahramanmaraş (C. frutescens L.) pepper seeds by cold press technique and determination of quality featuresDAĞHAN, ŞAHABETTİN
2019Tavşan (Oryctolagus cuniculus) rennetinin fizikokimyasal, biyokimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi / Determination of physicochemical, biochemical and microbiological properties of rabbit's (Oryctolagus cuniculus) rennetEKTİREN, DEMET
2019Kiraz (Prunus avium L.) dokularının (posa, meyve eti, sap ve yaprak) fenolik madde içerikleri ve biyolojik aktivitelerinin araştırılması / Investigation of phenolic content and biological activities of cherry (Prunus avium L.) tissues (pulp, fruit flesh, stalk and leaf)YÜKSEKKAYA, ŞEHRİBAN
2019Zeytin yaprağı ilavesi ile Ayvalık çeşidi zeytin meyvesinden üretilen natürel zeytinyağının oksidatif stabilitesinin belirlenmesi / Determination of oxidative stability of natural olive oil contained of olive leaf of Ayvalık varietiesDOĞRU, EMİNE
2019Geleneksel yaprak peynirinin bazı karakteristik özelliklerinin tespit edilmesi ve olgun peynirin gıda güvenilirliği açısından değerlendirilmesi / Some characterristic properties of traditional leaf cheese and evaluation of mature cheese in terms of food safetyKESKİN, BİLAL