Search


Current filters:

Start a new search
Add filters:

Use filters to refine the search results.


Results 1-10 of 56 (Search time: 0.0 seconds).
Item hits:
Issue DateTitleAuthor(s)
2016Menengiç ve bazı sert kabuklu meyve dış kabuklarına ait ekstraktların antimikrobiyal ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi ve meyveli yoğurt üretiminde kullanımı / Determination of Menengiç and some nuts husk's antimicrobial and antioxcidant properties and use in fruit yogurt productionsDOĞAN, CEMHAN
2014Geleneksel Diyarbakır örgü peynirinin karakteristik özelliklerinin tespit edilmesi ve gıda güvenliği açısından değerlendirilmesi / Characteristic properties of the traditional Di̇yarbakır örgü cheese and evaluation in terms of the food safetyHATİPOĞLU, ABDULKERİM
2018Geleneksel peynirlerin üretimine uygun doğal starter kültürlerin üretimi ile bu kültürlerin laktik asit bakteri floralarının tanımlanması ve karakterizasyonu / Microbiological characteristics of traditional starter cultures and identification and characterization of lactic acid bacterial flora of these culturesŞENOCAK SORAN, GÜLTEN
2016İstiridye mantarından (Pleurotus ostreatus) mantar tozu ve cips üretiminin optimizasyonu / Optimization of mushroom powder and chips production from the oyster mushroom (Pleurotus ostreatus)DOĞAN, NURCAN
2018Oryctolagus cuniculus kimozin geninin Pichia pastoris'te ekspresyonunun optimizasyonu / Optimization of Oryctolagus cuniculus chymosin gene expression in Pichia pastorisALİHANOĞLU, SELİN
2016Melengiç (Pistacia terebinthus), buttum (Pistacia khinjuk) ve antepfıstığı (Pistacia vera) meyvelerinde kurutmanın bazı meyve özellikleri üzerine etkisi / Effect of drying on some properties of terebinth (Pistacia terebinthus), betoum (Pistacia khinjuk) and pistachio (Pistacia vera) fruitsPOLAT, SEYFETTİN
2013Peynir altı suyu tozu ve turunç ekstresi ilavesinin probiyotik yoğurtların bazı özelliklerine etkilerinin araştırılması / Investigation of the effects of addition of whey powder (Past) and bitter orange extract on the some properties of probiotic yogurtÇEVİK, GÜLÇİN
2012Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetiştirilen Zivzik ve Görümlü narlarının fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi / Determination of physicochemical properties of pomegranates grown in Zivzik and Gorumlu regions of Southeast AnatoliaİZOL, GÜLŞAH
2012Mikrokapsüllenen yaban mersini ekstraktının dondurmada ve in vitro koşullarda antioksidan kapasitesinin belirlenmesi / Microencapsulated blueberry of icecream and determination of antioxidant capacity in vitroDÖLEK, PELİN
2012Şanlıurfa piyasasında açıkta satılan Antep fıstıklarında (Pistacia vera) Salmonella tarama çalışması / Salmonella surveillance study in pistachios (Pistacia vera) which sold in Sanliurfa bazaarGÜMÜŞ, ASLİYE