Search


Current filters:
Start a new search
Add filters:

Use filters to refine the search results.


Results 11-20 of 64 (Search time: 0.0 seconds).
Item hits:
Issue DateTitleAuthor(s)
2005Şanlıurfa yöresine özgü tırnaklı (düz) ekmeklerde bazı katkı maddelerinin ekmek kalitesine etkileri üzerine bir araştırma / A research on the effects of some additives on bread quality of "tirnakli (flat) ekmek" native to ŞanliurfaKÖTEN, MEHMET
2009Sodyum aljinatla kapsüllenmiş bazı probiyotik bakterilerin stirred tip meyveli yoğurtlarda ve ın vitro koşullarda canlı kalma sürelerinin araştırılması / Research on the survivability of some probiotic cultures which are encapsulated with sodium alginate in stirred type fruit yogurts and in vitro conditionsEREN, LEYLA
2009Farklı sıcaklıklarda depolanan Urfa peynirinin raf ömrünün tehlike analizi yöntemi ile saptanması / Estimating the shelf-life of Urfa cheeses ripened at different temperatures and in different brine concentrations by hazard analysisDEMİREL, MUSTAFA
2016Melengiç (Pistacia terebinthus), buttum (Pistacia khinjuk) ve antepfıstığı (Pistacia vera) meyvelerinde kurutmanın bazı meyve özellikleri üzerine etkisi / Effect of drying on some properties of terebinth (Pistacia terebinthus), betoum (Pistacia khinjuk) and pistachio (Pistacia vera) fruitsPOLAT, SEYFETTİN
2013Peynir altı suyu tozu ve turunç ekstresi ilavesinin probiyotik yoğurtların bazı özelliklerine etkilerinin araştırılması / Investigation of the effects of addition of whey powder (Past) and bitter orange extract on the some properties of probiotic yogurtÇEVİK, GÜLÇİN
2012Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetiştirilen Zivzik ve Görümlü narlarının fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi / Determination of physicochemical properties of pomegranates grown in Zivzik and Gorumlu regions of Southeast AnatoliaİZOL, GÜLŞAH
2012Mikrokapsüllenen yaban mersini ekstraktının dondurmada ve in vitro koşullarda antioksidan kapasitesinin belirlenmesi / Microencapsulated blueberry of icecream and determination of antioxidant capacity in vitroDÖLEK, PELİN
2012Şanlıurfa piyasasında açıkta satılan Antep fıstıklarında (Pistacia vera) Salmonella tarama çalışması / Salmonella surveillance study in pistachios (Pistacia vera) which sold in Sanliurfa bazaarGÜMÜŞ, ASLİYE
2012Vişne (Prunus cerasus L.) posasından fenolik madde ekstraksiyonunun optimizasyonu / Optimization of phenolic compound extraction from sour cherry pomace (Prunus cerasus L.)YILMAZ, FATİH MEHMET
2013Farklı üretim teknikleri ile üretilmiş nar pestilinde kurutma kinetiği, fenolik ve antosiyanin bileşiminin belirlenmesi / Determination of drying kinetics, phenolic and anthocyanin contents of pomegranate fruit pestil produced by different techniquesYÜKSEKKAYA, SULTAN