Search


Current filters:

Start a new search
Add filters:

Use filters to refine the search results.


Results 31-40 of 56 (Search time: 0.0 seconds).
Item hits:
Issue DateTitleAuthor(s)
2019Ultrasonun börülcenin su absorbsiyonu ve pişme kalitesi üzerindeki etkileri / Investigation of effects of ultrasoun on water absorption and cooking quality of cowpeaÖZTÜRK, HACER
2019Farklı ambalajlama yöntemlerinin depolama sırasında isotun kalite parametrelerine etkisi / Effect of different packaging methods on quality parameters of isot during storageAKYAR, GÜLBAHAR
2019Laktoz hidrolizasyonuyla dondurmada kullanılan şeker oranının azaltılması / Reducing the sugar content of ice cream by lactose hydrolysationBÜDÜŞ, FATMA
2019Şanlıurfa (C. annuum L.) ve Kahramanmaraş (C. frutescens L.) biber tohumlarından soğuk pres tekniğiyle yağ eldesi ve kalite özelliklerinin belirlenmesi / Oil extraction from Şanlıurfa (C. annum L.) and Kahramanmaraş (C. frutescens L.) pepper seeds by cold press technique and determination of quality featuresDAĞHAN, ŞAHABETTİN
2019Tavşan (Oryctolagus cuniculus) rennetinin fizikokimyasal, biyokimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi / Determination of physicochemical, biochemical and microbiological properties of rabbit's (Oryctolagus cuniculus) rennetEKTİREN, DEMET
2020Yağı azaltılmış fonksiyonel dondurma üretiminde süt tozu yerine nohut ununun kullanılabilme olanaklarının araştırılması / Investigation of possibilities of chickpea flour usage opportunities instead of milk powder in reduced fat functional ice cream productionBADILLI, ABUZER GAFFAR
2020Dondurma üretiminde süt tozuna ikame olarak bezelye protein izolatı kullanım olanakları / Usage of pea protein isolate instead of milk powder in ice cream productionAVKAN, FİRDEVS
2019Kiraz (Prunus avium L.) dokularının (posa, meyve eti, sap ve yaprak) fenolik madde içerikleri ve biyolojik aktivitelerinin araştırılması / Investigation of phenolic content and biological activities of cherry (Prunus avium L.) tissues (pulp, fruit flesh, stalk and leaf)YÜKSEKKAYA, ŞEHRİBAN
2020Trüf mantarı (Tuber aestivum) Aroma ve Ekstresinin Mikro ve Nanoenkapsülasyonu / Nanoencapsulation and Micro of Truffle (Tuber aestivum) Aroma and ExtractAL, SÜMEYRA
2020Sürgün dönemi ve çeşidin çay ve demin mineral madde içeriğine etkisinin belirlenmesi / Determination of the impact of harvest and the variety of tea and infusion on mineral matter contentsKIZIL, İBRAHİM