Search


Current filters:

Start a new search
Add filters:

Use filters to refine the search results.


Results 31-40 of 48 (Search time: 0.0 seconds).
Item hits:
Issue DateTitleAuthor(s)
2019Ultrasonun börülcenin su absorbsiyonu ve pişme kalitesi üzerindeki etkileri / Investigation of effects of ultrasoun on water absorption and cooking quality of cowpeaÖZTÜRK, HACER
2019Farklı ambalajlama yöntemlerinin depolama sırasında isotun kalite parametrelerine etkisi / Effect of different packaging methods on quality parameters of isot during storageAKYAR, GÜLBAHAR
2019Laktoz hidrolizasyonuyla dondurmada kullanılan şeker oranının azaltılması / Reducing the sugar content of ice cream by lactose hydrolysationBÜDÜŞ, FATMA
2019Şanlıurfa (C. annuum L.) ve Kahramanmaraş (C. frutescens L.) biber tohumlarından soğuk pres tekniğiyle yağ eldesi ve kalite özelliklerinin belirlenmesi / Oil extraction from Şanlıurfa (C. annum L.) and Kahramanmaraş (C. frutescens L.) pepper seeds by cold press technique and determination of quality featuresDAĞHAN, ŞAHABETTİN
2019Tavşan (Oryctolagus cuniculus) rennetinin fizikokimyasal, biyokimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi / Determination of physicochemical, biochemical and microbiological properties of rabbit's (Oryctolagus cuniculus) rennetEKTİREN, DEMET
2019Kiraz (Prunus avium L.) dokularının (posa, meyve eti, sap ve yaprak) fenolik madde içerikleri ve biyolojik aktivitelerinin araştırılması / Investigation of phenolic content and biological activities of cherry (Prunus avium L.) tissues (pulp, fruit flesh, stalk and leaf)YÜKSEKKAYA, ŞEHRİBAN
2019Zeytin yaprağı ilavesi ile Ayvalık çeşidi zeytin meyvesinden üretilen natürel zeytinyağının oksidatif stabilitesinin belirlenmesi / Determination of oxidative stability of natural olive oil contained of olive leaf of Ayvalık varietiesDOĞRU, EMİNE
2019Geleneksel yaprak peynirinin bazı karakteristik özelliklerinin tespit edilmesi ve olgun peynirin gıda güvenilirliği açısından değerlendirilmesi / Some characterristic properties of traditional leaf cheese and evaluation of mature cheese in terms of food safetyKESKİN, BİLAL
2019Geleneksel yaprak peynirinin bazı karakteristik özelliklerinin tespit edilmesi ve olgun peynirin gıda güvenilirliği açısından değerlendirilmesi / Some characterristic properties of traditional leaf cheese and evaluation of mature cheese in terms of food safetyKESKİN, BİLAL
2019Şanlıurfa Ceylanpınar Tarım Işletmesi Müdürlüğündeyetiştirilen ivesi ırkı koyun sütleri bileşiminde laktasyon dönemi boyunca meydana gelen değişmeler / Research of the changes of milk composition of Awassi sheep, which grown in Sanlıurfa Ceylanpınar Agricultural Enterprise General Directorate,during lactation periodUNAY, SULTAN