Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11513/698
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.authorAlay, Ayşe-
dc.date.accessioned2019-06-26T08:12:54Z-
dc.date.available2019-06-26T08:12:54Z-
dc.date.issued2007-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/698-
dc.description.abstractBu araştırma, keklikleri 0–4 haftalık dönemde farklı düzeyde enerji içeren karma yemlerle beslemenin canlı ağırlık, yem tüketimi, yemden yararlanma oranı ve yaşama gücü üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Denemede kekliklere 0–4 hafta % 28 ham proteinli (HP) ve 4 farklı seviyede enerji [2750, (I), 2800 (II), 2900 (III) ve 3000 kcal/kg ME (IV)] içeren karma yemler verilmiştir. Tüm gruplara 5–8 ve 9–12 haftalar arasında sırasıyla; %22 HP, 2950 kcal/kg ME ve %20 HP, 3050 kcal/kg ME içeren karma yemler verilmiştir. Deneme sonunda farklı enerji seviyelerinin canlı ağırlık, canlı ağırlık artışı, yem tüketimi, yemden yararlanma oranı ve yaşama gücü üzerine etkisi istatistikî olarak önemsiz bulunmuştur. Sonuç olarak, kınalı kekliklerin başlatma diyetlerindeki enerji düzeyinin 2750 veya 2800 kcal/kg ME olarak hesaplanmasının uygun olacağı söylenilebilir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherHarran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Zootekni Anabilim Dalıen_US
dc.subjectZiraat, Keklik, Enerji düzeyi, Canlı ağırlık, Besi performansı, Yaşama gücü = Agriculture, Partridge, Energy Level, Live weight, Feed Consumption, Livabiltyen_US
dc.title0-4 haftalık dönemde farklı düzeyde enerji içeren başlatma diyetlerinin kekliklerin (Alectoris chukar) besi performansı üzerine etkisien_US
dc.title.alternativeEffect on growth performance of different energy levels of starter diets of partridges (Alectoris chukar) in 0-4 week periodsen_US
dc.typeThesisen_US
Koleksiyonlarda Görünür:Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
AYŞE ALAY.pdf646.47 kBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.