Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/572
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBüyükkılıç, Mehmet Salih-
dc.date.accessioned2019-06-25T11:59:08Z-
dc.date.available2019-06-25T11:59:08Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/572-
dc.description.abstractBu çalışma, bazı kaba yemlerin by-pass (BP) değerlerinin in vitro enzim tekniği ile belirlenmesinde kullanılabilecek en uygun enzim konsantrasyonunun belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada yem materyali olarak 7 farklı kaba yem kaynağı kullanılmıştır. Bu yemler; fiğ kuru otu (F), buğday silajı (BSL), mercimek samanı (MS), buğday kuru otu (BKO), tritikale otu (T), yonca kuru otu (Y) ve mısır silajı (MSL)'dan oluşmuştur. Fiğ kuru otu, buğday kuru otu ve mısır silajının in sitü BP değerleri ile in vitro BP değerleri istatistiksel olarak benzer bulunmuştur (P>0.05). Buğday silajı, mercimek samanı ve yonca otunun in vitro BP değerleri in sitü değerlerinden farklı bulunmuştur (P<0.05). İn vitro teknikte inkübasyon süresinin 72 saate çıkarılması sadece fiğ ve yonca otunun BP değerlerini etkilerken (P=0.01), diğer 5 kaba yemin BP değerleri üzerine etkisi bulunmamıştır (P>0.10). Yine benzer şekilde, enzim konsantrasyonunun artırılmasının BP değerleri üzerine etkisi tüm kaba yemler için aynı olmamıştır. Bundan dolayı her yem için ayrı ayrı inkübasyon süresi ve enzim konsantrasyonun in vivo ve in sitü veriler esas alınarak, belirlemesine ihtiyaç duyulmaktadır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherHarran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.titleKaba yemlerin protein parçalanabilirliğinin in vitro ölçümünde enzim konsantrasyonunun belirlenmesien_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
260030.pdf933.37 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.