Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/4362
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorSANCAR, OSMAN-
dc.date.accessioned2025-11-19T07:03:42Z-
dc.date.available2025-11-19T07:03:42Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/4362-
dc.description.abstractBu çalışma, mısır hasılına farklı oranlarda ceviz yeşil kabuğu ilavesinin (%0, %0.5, %1, %2 ve %4) fermantasyon özellikleri, silaj kalitesi ve aerobik stabilite üzerindeki etkilerini ortaya çıkarmak amacıyla yapıldı. Çalışmada her gruptan 4 tekrar olacak şekilde 20 adet silaj örneği 1,5 litrelik cam kavanozlara konularak sıkıştırıldı. Silajlar 60 gün süreyle mayalanmaya bırakıldı. Ayrıca silajlar açıldıktan hemen sonra beş gün boyunca aerobik stabilite testine tabi tutuldu. Katkılı silaj gruplarının pH’ları 3.77-3.79 arasında, NH3 -N değerleri %6.76-%9.21 arasında belirlendi. Silajlar Flieg puanlama sistemine göre yüksek kaliteli olarak değerlendirildi. Mısır hasılına ceviz yeşil kabuğu ilavesi toplam maya küf yoğunluğunu azalttı (P=0.000). Sonuç olarak mısır hasılına ceviz yeşil kabuğu ilavesinin silaj fermantasyonunu olumlu yönde etkilediği, toplam maya küf oluşumunu azalttığı belirlendi. Araştırma sonucunda mısır silajı yapılırken %0.5-%4.0 arasında ceviz yeşil kabuğu kullanılmasının silaj kalite özelliklerini artırabileceği tespit edildi. Ayrıca çalışmanın in vivo çalışmalarla desteklenmesi gerektiği sonucuna varıldıen_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectmetan, Ceviz yeşil kabuğu, Mısır silajı, in vitro, Mayaen_US
dc.titleCEVİZ KABUĞU ATIĞININ MISIR SİLAJINDA KATKI MADDESİ OLARAK KULLANIMIen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
CEVİZ KABUĞU ATIĞININ MISIR SİLAJINDA KATKI MADDESİ OLARAK KULLANIMI (2).pdf1.3 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.