Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/428
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorALICI, SİNAN-
dc.date.accessioned2019-06-24T12:04:49Z-
dc.date.available2019-06-24T12:04:49Z-
dc.date.issued1997-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/428-
dc.description.abstractHarran Ovasında kışlık olarak 1995-1996 yıllarında 21 farklı mercimek çeşidi kullanılarak yapılan bu denemede çeşitlere ait bazı morfolojik ve tarımsal karakterler incelenmiştir. Deneme 3 tekerrürlü olarak tesadüfü bloklar deneme desenine göre kurulmuştur. Araştırmada; bitki boyu, ilk meyve yüksekliği, dal sayısı, bitki başına dane verimi, bin dane ağırlığı, çiçeklerime tarihi, hasat indeksi, olgunlaşma süresi ve dane verimi gibi karekterler incelenmiştir. Çeşitlere ait dane verimi değerleri 258,3-75 kg/da arasında değişmiştir. En yüksek dane verimi, Flip 89- 7L (258,3 kg/da) çeşidinden alınırken en düşük dane verimi Flip 87-1 6L (75kg/da) çeşidinden alınmıştır. Buna göre en yüksek dane veriminde sırasıyla ilk üç sırayı Flip 89-7L (258,3 kg/da), 78 S2 6002 (234,0 kg/da) ve Flip 90-10L (233,0 kg/da) çeşitleri almışlardır. Bitki boyu, ilk meyve yüksekliği, dal sayısı, bitki başına dane verimi ve bin dane ağırlığı gibi karekterlerinin dane verimi üzerine etkisinin olumlu olduğu tespit edilmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Mercimek, Çeşit,Morfoloji.en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectZiraat = Agriculture Dizin:Harran Ovası = Harran Plain ; Lens culinaris = Lens culinaris ; Mercimek = Lentil ; Morfoloji = Morphologyen_US
dc.titleHarran ovası koşullarında farklı mercimek (Lens culinaris Meidc.) çeşitlerinin morfolojik ve tarımsal karakterlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma /en_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
068827.pdf1.44 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.