Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11513/3859
Başlık: DİYARBAKIR BÖLGESİNDE FARKLI İŞLETMELERDEN ALINAN BÜYÜKBAŞ KARMA YEMLERİNİN AFLATOKSİN DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ
Yazarlar: EKİN, ABDÜLLATİF
Anahtar kelimeler: aflatoksin, Diyarbakır,sığır yemi, kontaminasyon
Yayın Tarihi: 2024
Özet: Bu çalışmada Güney Doğu Anadolu Bölgesinde sığır üretiminin büyük bir kısmını oluşturan Diyarbakır yöresinde bulunan yem üretim işletmelerinden alınan sığır besi yemi ve sığır süt yemlerinin aflatoksin seviyelerinin belirlenmesi amaçlandı.Çalışmanın yapılacağı bölgedeki yemlerin Toplam aflatoksin düzeyleri açısından kontaminasyon varlığına göre bakılarak Yemlerde İstenmeyen Maddeler Hakkında Tebliğe (Tebliğ No: 2014/11) göre Sığır Süt yeminde Aflatoksin B1 (≥0,005ppm), sığır besi yeminde Aflatoksin B1 (≥0,02 ppm) limitlerine dikkat edilerek değerlendirme yapılarak bölgedeki bu yemlerin kullanım oranları belirlenmiştir. Belirlenen Mikotoksin Kontaminasyon seviyelerine göre aflatoksin seviyeleri sığır süt yeminde ortalama 0.0036 ppm, sığır besi yeminde ortalama 0.0034 ppm bulunmuştur.Bu çalışma yemlerin ve hammaddelerin hangi şartlarda muhafaza edilmesi gerektiği ile ilgili bilgi vermektedir.
URI: http://hdl.handle.net/11513/3859
Koleksiyonlarda Görünür:Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
Abdllatif EKN FEN BLMLER ENST..pdf1.82 MBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.