Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/3858
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorTEKDAL, İSMET-
dc.date.accessioned2024-06-10T06:31:53Z-
dc.date.available2024-06-10T06:31:53Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/3858-
dc.description.abstractBu çalışmada mısır silajına farklı seviyelerde biberiye ((Rosmarinus Officinalis ) %0 katkısız kontrol, %2.5 ve %5 ilave edildi. 3 grup olarak cam kavanozda silaj hazırlandı. Kavanozlar laboratuvar ortamında 252C sıcaklıkta muhafaza edildi. Silaj gruplarında 60. Günlük silolama süresi sonunda örnekler üzerinde tüm kimyasal analizler yapıldı. Silaj gruplarında kuru madde, pH, ham protein, ham yağ, ham kül, ham selüloz, NDF, ADF ve organik madde düzeyleri sırasıyla kontolde KM: 89.1 pH: 4.91 HP: 9.1 HK: 3.9 ADF: 25.3 NDF: 44.9, %2.5 biberiye ilavesinde pH: 4.01 KM: 90.0 HP: 9.0 HK: 3.9 ADF: 25.4 NDF: 44.1 % 5 biberiye ilavesinde KM: 89.2 pH: 3.79 HP: 10.5 HK: 4.0 ADF: 25.3 NDF: 44.4 olarak bulunmuştur. Taze mısır hasılında pH: 6.3 KM:32.5 HP: 9.4 HK: 4.1ADF: 25.1 NDF: 45.6 biberiye de pH: 6.0 KM: 91.7 HP:10.2 HK: 9.0 ADF: 38.7 NDF:42.3 tespit edilmiştir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherMISIR SİLAJINA FARKLI SEVİYELERDE BİBERİYE (ROSMARİNUS OFFİCİNALİS) KATKISININ KİMYASAL KOMPOZİSYON ÜZERİNE ETKİSİen_US
dc.subjectMısır, Biberiye, Kimyasal Kompozisyon, Fermentasyonen_US
dc.titleMISIR SİLAJINA FARKLI SEVİYELERDE BİBERİYE (ROSMARİNUS OFFİCİNALİS) KATKISININ KİMYASAL KOMPOZİSYON ÜZERİNE ETKİSİen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ismet tekdal BASIM.pdf339.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.