Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11513/3858
Title: | MISIR SİLAJINA FARKLI SEVİYELERDE BİBERİYE (ROSMARİNUS OFFİCİNALİS) KATKISININ KİMYASAL KOMPOZİSYON ÜZERİNE ETKİSİ |
Authors: | TEKDAL, İSMET |
Keywords: | Mısır, Biberiye, Kimyasal Kompozisyon, Fermentasyon |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | MISIR SİLAJINA FARKLI SEVİYELERDE BİBERİYE (ROSMARİNUS OFFİCİNALİS) KATKISININ KİMYASAL KOMPOZİSYON ÜZERİNE ETKİSİ |
Abstract: | Bu çalışmada mısır silajına farklı seviyelerde biberiye ((Rosmarinus Officinalis ) %0 katkısız kontrol, %2.5 ve %5 ilave edildi. 3 grup olarak cam kavanozda silaj hazırlandı. Kavanozlar laboratuvar ortamında 252C sıcaklıkta muhafaza edildi. Silaj gruplarında 60. Günlük silolama süresi sonunda örnekler üzerinde tüm kimyasal analizler yapıldı. Silaj gruplarında kuru madde, pH, ham protein, ham yağ, ham kül, ham selüloz, NDF, ADF ve organik madde düzeyleri sırasıyla kontolde KM: 89.1 pH: 4.91 HP: 9.1 HK: 3.9 ADF: 25.3 NDF: 44.9, %2.5 biberiye ilavesinde pH: 4.01 KM: 90.0 HP: 9.0 HK: 3.9 ADF: 25.4 NDF: 44.1 % 5 biberiye ilavesinde KM: 89.2 pH: 3.79 HP: 10.5 HK: 4.0 ADF: 25.3 NDF: 44.4 olarak bulunmuştur. Taze mısır hasılında pH: 6.3 KM:32.5 HP: 9.4 HK: 4.1ADF: 25.1 NDF: 45.6 biberiye de pH: 6.0 KM: 91.7 HP:10.2 HK: 9.0 ADF: 38.7 NDF:42.3 tespit edilmiştir. |
URI: | http://hdl.handle.net/11513/3858 |
Appears in Collections: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ismet tekdal BASIM.pdf | 339.9 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.