Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/3857
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorYILDIZ, MUSTAFA-
dc.date.accessioned2024-06-10T06:23:38Z-
dc.date.available2024-06-10T06:23:38Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/3857-
dc.description.abstractBu çalışmada mısır silajına farklı seviyelerde akasya yaprağı (Robiniapseudocacia L) (%0 katkısız (kontrol), %5 ve %10 ilave edildi. 3 grup olarak cam kavanozda silaj hazırlandı. Kavanozlar laboratuvar ortamında 252C sıcaklıkta muhafaza edildi. Silaj gruplarında 60 günlük silolama süresi sonunda pH, kuru madde, ham protein, ham yağ, ham kül, ham selüloz, NDF ve ADF düzeyleri sırasıyla Kontrol pH:4.85 KM:92.1 HP:9.3 HK:4.2 ADF:24.2 NDF:45.2 ,%5 akasya yaprağı ilavesinde pH 4.31 KM:90.4 HP:10.4 HK:4.9 ADF:26.6 NDF:43.6, %10 akasya yaprağı ilavesinde pH:4.53 KM:91.2 HP:11.2 HK:5.1 ADF:27.0 NDF:40.3 olarak tespit edilmiştir. Bununla beraber 60 günlük akasya yaprağı silajı gruplarında organik asitler, SÇK, NH3-N, Fleig puanları sırasıyla; Konrol SÇK:4.84 NH3-N:16.13 Fleig puanı:102, %5 akasya yaprağı ilavesinde SÇK:5.15 NH3-N:18.11 Fleig puanı:103, %10 akasya yaprağı ilavesinde SÇK:5.65 NH3-N:19.25 Fleig puanı:104 olarak tespit edildi.en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectMısır, Akasya yaprağı, Kimyasal Kompozisyon, Fermentasyon,en_US
dc.titleMISIR SİLAJINA FARKLI SEVİYELERDE AKASYA YAPRAĞI KATKISININ KİMYASAL KOMPOZİSYON ÜZERİNE ETKİSİen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Mustafa YILDIZ TEZ BASIM HAL.pdf516.88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.