Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11513/3857
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | YILDIZ, MUSTAFA | - |
dc.date.accessioned | 2024-06-10T06:23:38Z | - |
dc.date.available | 2024-06-10T06:23:38Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11513/3857 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmada mısır silajına farklı seviyelerde akasya yaprağı (Robiniapseudocacia L) (%0 katkısız (kontrol), %5 ve %10 ilave edildi. 3 grup olarak cam kavanozda silaj hazırlandı. Kavanozlar laboratuvar ortamında 252C sıcaklıkta muhafaza edildi. Silaj gruplarında 60 günlük silolama süresi sonunda pH, kuru madde, ham protein, ham yağ, ham kül, ham selüloz, NDF ve ADF düzeyleri sırasıyla Kontrol pH:4.85 KM:92.1 HP:9.3 HK:4.2 ADF:24.2 NDF:45.2 ,%5 akasya yaprağı ilavesinde pH 4.31 KM:90.4 HP:10.4 HK:4.9 ADF:26.6 NDF:43.6, %10 akasya yaprağı ilavesinde pH:4.53 KM:91.2 HP:11.2 HK:5.1 ADF:27.0 NDF:40.3 olarak tespit edilmiştir. Bununla beraber 60 günlük akasya yaprağı silajı gruplarında organik asitler, SÇK, NH3-N, Fleig puanları sırasıyla; Konrol SÇK:4.84 NH3-N:16.13 Fleig puanı:102, %5 akasya yaprağı ilavesinde SÇK:5.15 NH3-N:18.11 Fleig puanı:103, %10 akasya yaprağı ilavesinde SÇK:5.65 NH3-N:19.25 Fleig puanı:104 olarak tespit edildi. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.subject | Mısır, Akasya yaprağı, Kimyasal Kompozisyon, Fermentasyon, | en_US |
dc.title | MISIR SİLAJINA FARKLI SEVİYELERDE AKASYA YAPRAĞI KATKISININ KİMYASAL KOMPOZİSYON ÜZERİNE ETKİSİ | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Appears in Collections: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Mustafa YILDIZ TEZ BASIM HAL.pdf | 516.88 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.