Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız:
http://hdl.handle.net/11513/3857
Başlık: | MISIR SİLAJINA FARKLI SEVİYELERDE AKASYA YAPRAĞI KATKISININ KİMYASAL KOMPOZİSYON ÜZERİNE ETKİSİ |
Yazarlar: | YILDIZ, MUSTAFA |
Anahtar kelimeler: | Mısır, Akasya yaprağı, Kimyasal Kompozisyon, Fermentasyon, |
Yayın Tarihi: | 2024 |
Özet: | Bu çalışmada mısır silajına farklı seviyelerde akasya yaprağı (Robiniapseudocacia L) (%0 katkısız (kontrol), %5 ve %10 ilave edildi. 3 grup olarak cam kavanozda silaj hazırlandı. Kavanozlar laboratuvar ortamında 252C sıcaklıkta muhafaza edildi. Silaj gruplarında 60 günlük silolama süresi sonunda pH, kuru madde, ham protein, ham yağ, ham kül, ham selüloz, NDF ve ADF düzeyleri sırasıyla Kontrol pH:4.85 KM:92.1 HP:9.3 HK:4.2 ADF:24.2 NDF:45.2 ,%5 akasya yaprağı ilavesinde pH 4.31 KM:90.4 HP:10.4 HK:4.9 ADF:26.6 NDF:43.6, %10 akasya yaprağı ilavesinde pH:4.53 KM:91.2 HP:11.2 HK:5.1 ADF:27.0 NDF:40.3 olarak tespit edilmiştir. Bununla beraber 60 günlük akasya yaprağı silajı gruplarında organik asitler, SÇK, NH3-N, Fleig puanları sırasıyla; Konrol SÇK:4.84 NH3-N:16.13 Fleig puanı:102, %5 akasya yaprağı ilavesinde SÇK:5.15 NH3-N:18.11 Fleig puanı:103, %10 akasya yaprağı ilavesinde SÇK:5.65 NH3-N:19.25 Fleig puanı:104 olarak tespit edildi. |
URI: | http://hdl.handle.net/11513/3857 |
Koleksiyonlarda Görünür: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Bu öğenin dosyaları:
Dosya | Açıklama | Boyut | Biçim | |
---|---|---|---|---|
Mustafa YILDIZ TEZ BASIM HAL.pdf | 516.88 kB | Adobe PDF | Göster/Aç |
DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.