Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11513/3435
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | PAMUK, NAZLI | - |
dc.date.accessioned | 2023-07-21T05:15:27Z | - |
dc.date.available | 2023-07-21T05:15:27Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11513/3435 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, artan dozlarda solucan gübresi uygulamasının (vermikompost) buğday bitkisinin bazı fiziksel (bitki boyu, kuru ağırlığı) özellikleri ve bitkide makro ve mikro (N, P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn ve Mn ) bitki besin konsantrasyonuna etkisi incelenmiştir. Çalışıma Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde yer alan serada kurulan saksı denemesinde yürütülmüştür. Denemede farklı dozlarda vermikompost (V1= 0 kg da -1 ; V2= 150 kg da -1 ; V3= 300 kg da -1 ; V4= 450 kg da -1 ; V5= 600 kg da -1 ) uygulaması yapılmıştır. Vermikompost uygulamalarının bitkiye etkisi incelendiğinde ortalama değerlere göre; 150 kg da-1 vermikompost uygulamasında mikro besin elementlerinden Fe, Cu, Mn bitkide yüksek konsantrasyonda belirlenmiştir. 300 kg da-1 vermikompost uygulamasında bitki kuru maddesi ve bitkide P, Ca, Mg konsantrasyonları bitkide yüksek olarak belirlenmiştir. 450 kg da-1 vermikompost dozu uygulamasında, N ve Zn konsantrasyonu bitkide yüksek olarak belirlenmiştir. 600 kg da-1 vermikompost uygulamasında K konsantrasyonu bitkide yüksek olarak belirlenmiştir. Vermikompost uygulaması bitkinin gelişimine katkı sağlamasının yanı sıra bitkinin topraktan alınabilir olan bitkiye yarayışlı makro ve mikro bitki besin element konsantrasyonunu da arttırmaktadır. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.subject | Buğday, Vermikompost, Bitki Besinleri, Bitki Gelişimi | en_US |
dc.title | FARKLI DOZLARDA VERMİKOMPOST UYGULAMALARININ BUĞDAY BİTKİSİNİN GELİŞİMİNE ETKİSİ | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Appears in Collections: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
660707.pdf | 1.64 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.