Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11513/3393
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Polat, Zahide | - |
dc.date.accessioned | 2023-07-13T05:13:24Z | - |
dc.date.available | 2023-07-13T05:13:24Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11513/3393 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmada koyun ve inek Şanlıurfa sadeyağı ile bu yağların farklı oranlarda (%10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80 ve 90) tereyağ aromalı bitkisel susuz yağ ile karışımlarından elde edilen yağların bazı fizikokimyasal, renk, tekstür, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. Şanlıurfa sadeyağına (koyun ve inek) tereyağ aromalı bitkisel susuz yağ ilave oranının artışına paralel olarak karışım yağda serbest asitlik (koyunda %10-20 ve %70-80, inekte %50-60 hariç) ve Reichert-Meissl sayısı azalmış, erime noktası (koyunda %30-40 ve %80-90, inekte %40-50 hariç) ise artmıştır (p | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.subject | Şanlıurfa sadeyağı (Urfa yağı), tereyağ aromalı bitkisel susuz yağ, Reichert-Meissl, tekstür, erime noktası | en_US |
dc.title | ŞANLIURFA SADEYAĞI (URFA YAĞI) İLE TEREYAĞ AROMALI BİTKİSEL SUSUZ YAĞ KARIŞIMLARININ BAZI ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Appears in Collections: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
666292.pdf | 2.38 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.