Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11513/3393
Başlık: ŞANLIURFA SADEYAĞI (URFA YAĞI) İLE TEREYAĞ AROMALI BİTKİSEL SUSUZ YAĞ KARIŞIMLARININ BAZI ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Yazarlar: Polat, Zahide
Anahtar kelimeler: Şanlıurfa sadeyağı (Urfa yağı), tereyağ aromalı bitkisel susuz yağ, Reichert-Meissl, tekstür, erime noktası
Yayın Tarihi: 2021
Özet: Bu çalışmada koyun ve inek Şanlıurfa sadeyağı ile bu yağların farklı oranlarda (%10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80 ve 90) tereyağ aromalı bitkisel susuz yağ ile karışımlarından elde edilen yağların bazı fizikokimyasal, renk, tekstür, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. Şanlıurfa sadeyağına (koyun ve inek) tereyağ aromalı bitkisel susuz yağ ilave oranının artışına paralel olarak karışım yağda serbest asitlik (koyunda %10-20 ve %70-80, inekte %50-60 hariç) ve Reichert-Meissl sayısı azalmış, erime noktası (koyunda %30-40 ve %80-90, inekte %40-50 hariç) ise artmıştır (p
URI: http://hdl.handle.net/11513/3393
Koleksiyonlarda Görünür:Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
666292.pdf2.38 MBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.