Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/338
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorSınanmış Atasoy, Ayşe Dilek-
dc.contributor.authorŞeneş, Suat-
dc.date.accessioned2019-06-19T08:20:04Z-
dc.date.available2019-06-19T08:20:04Z-
dc.date.issued2004-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/338-
dc.description.abstractBu çalışmada, Harran Üniversitesi Bozova Su Ürünleri Meslek Yüksek Okulu denetiminde Gökkuşağı Alabalığı (Onchorynchus mykiss, Walbaum 1792) üretimi yapılan kafeslerin bulunduğu ortamdaki göl suyunun özellikleri incelenmiştir. Amaç, kafeslerde alabalık üreticiliği sebebiyle ortamda meydana gelecek olumsuzlukların belirlenmesidir. Bu amaçla 2000 yılında Mart-Ağustos ayları arasında numune alımı gerçekleştirilmiştir. Referans olarak alabalık yetiştiriciliğinin araştırılması bir çalışmadan alınan ve ortamda henüz kafeslerin bulunmadığı dönemde yapılmış olan 1995-1996 yılı analiz sonuçları kullanılmıştır. Su numuneleri sıcaklık, pH, iletkenlik, çözünmüş oksijen, bulanıklık toplam fosfor, nitrat, nitrit, amonyak, sülfat, fosfat ve kimyasal oksijen ihtiyacı değerleri açısından analiz edilmiştiren_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherEkolojien_US
dc.subjectAlabalık yetiştiriciliği, Atatürk Barajı, su kalitesien_US
dc.titleAtatürk Baraj Gölünde Alabalık Üretiminin Oluşturduğu Kirlilik Yükünün Araştırılmasıen_US
dc.typeArticleen_US
Appears in Collections:Çevre Mühendisliği

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Atatürk Baraj Gölünde.PDF229.58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.