Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/3364
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorAslan, Düriye-
dc.date.accessioned2023-07-06T05:46:53Z-
dc.date.available2023-07-06T05:46:53Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/3364-
dc.description.abstractBu Çalışma 2014 ve 2015 üretim döneminde Gaziantep Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü arazisi üzerinde bulunan Güneydoğu Anadolu Asma Gen Kaynakları Ahmet Münir Bilgen Üretim parselinde yer alan 4 ve 6 yaşlı, 1103 Paulsen Amerikan Asma anacı üzerine aşılı, bölgede yaygın olarak yetiştirilen ve standart çeşit olarak kabul görmüş Horoz Karası, Hatun Parmağı, Dımışkı, Dökülgen ve Kızlar Tahtası çeşitleri ile yerel çeşitlerden Ağ Üzümü, Azezi, Bal Üzümü, Gülgülü, Külahi, Künefi, Oğlak Karası, Üvezi ve Muhammediye üzümleri çeşitlerinde yapılmıştır. Belirtilen üzüm çeşitlerinin göz verimliklerinin belirlenmesi için göz sürdürme tekniği ile salkım sayısı tespiti uygulanmıştır. Göz verimlikleri yanında araştırmaya konu tüm çeşitlerde hasat döneminde salkım ağırlıkları (g), tane ağılıkları (g), suda çözünebilir kuru madde (SÇKM) değerleri % olarak ve titre edilebilir asit içeriği litrede g düzeyinde tespit edilmiştir. Çalışma neticesinde üzerinde çalışılan her bir çeşit için optimum budama seviyesi önerisi yapılmıştır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectSofralık üzüm, göz verimliliği, budama, göz sürdürmeen_US
dc.titleGÜNEYDOĞU ANADOLU SOFRALIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİNDE GÖZ VERİMLİLİĞİ VE UYGUN BUDAMA SEVİYELERİNİN TESPİTİen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
575537.pdf3.11 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.