Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/3350
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorAKKUŞ BİNİCİ, Sibel-
dc.date.accessioned2023-07-05T11:58:25Z-
dc.date.available2023-07-05T11:58:25Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/3350-
dc.description.abstractBu çalışma Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yetişen farklı pikan çeşitlerinin pomolojik, fiziksel ve biyokimyasal özellikleri ile yağ asiti kompozisyonu ve yağ asitlerinin antioksidan madde içeriklerini belirlemek için yapılmıştır. Araştırma için GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Serince İstasyonu’nda hali hazırda bulunan ve 21 çeşitten oluşan koleksiyon bahçesinden 2017 ve 2018 yılında elde edilen cevizler ve ceviz yaprakları ile yapılmıştır.Araştırmada kullanılan ağaçlar blok olarak kabul edilmiş ve gözlemlenen parametreler tesadüf blokları deneme desenine göre varyans analizine tabi tutulmuş ve ortalamalar pen_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectŞanlıurfa,pikan, yağ asiti, antioksidan, proteinen_US
dc.titleHARRAN OVASI KOŞULLARINDA BAZI PİKAN CEVİZİ (Carya İllinoinensis) ÇEŞİTLERİNİN FİZİKSEL VE BİYOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
643921.pdf3.22 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.