Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11513/3350
Başlık: HARRAN OVASI KOŞULLARINDA BAZI PİKAN CEVİZİ (Carya İllinoinensis) ÇEŞİTLERİNİN FİZİKSEL VE BİYOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Yazarlar: AKKUŞ BİNİCİ, Sibel
Anahtar kelimeler: Şanlıurfa,pikan, yağ asiti, antioksidan, protein
Yayın Tarihi: 2020
Özet: Bu çalışma Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yetişen farklı pikan çeşitlerinin pomolojik, fiziksel ve biyokimyasal özellikleri ile yağ asiti kompozisyonu ve yağ asitlerinin antioksidan madde içeriklerini belirlemek için yapılmıştır. Araştırma için GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Serince İstasyonu’nda hali hazırda bulunan ve 21 çeşitten oluşan koleksiyon bahçesinden 2017 ve 2018 yılında elde edilen cevizler ve ceviz yaprakları ile yapılmıştır.Araştırmada kullanılan ağaçlar blok olarak kabul edilmiş ve gözlemlenen parametreler tesadüf blokları deneme desenine göre varyans analizine tabi tutulmuş ve ortalamalar p
URI: http://hdl.handle.net/11513/3350
Koleksiyonlarda Görünür:Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
643921.pdf3.22 MBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.