Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/3280
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorŞeker, Meral-
dc.date.accessioned2023-07-03T05:26:00Z-
dc.date.available2023-07-03T05:26:00Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/3280-
dc.description.abstractBu çalışmada, farklı olgunluktaki (Pembe, P; Açık Kırmızı, AK; Koyu Kırmızı, KK) domates meyveleri Penicillium expansum ile inokule edildikten sonra 1 hafta süre ile oda sıcaklığındaki ortamda inkube edilmiştir. Kontrol meyvelerinde ağırlık kaybı görülürken, inokule edilen meyvelerde bu durum istatistik olarak daha önemli bulunmuştur P0.05. Meyveler görüntüleme tekniği ile görüntülendiğinde yine artan olgunluk dönemlerine farklı tepki vermişler, meyvelerin hem olgunluk dönemleri arasındaki farklar hem de 1 hafta süre içindeki renk değişimleri dijital olarak tespit edilmiştir. Kısa süreli inkubasyon içinde dijital renk değişimi ile vitamin ve likopen içeriğinde doğrusal ilişki bulunmazken meyve sertliği ve dijital renk değişiminin pozitif olarak korelasyon gösterdiği belirlenmiştir. Bu çalışma ile meyvelerin dijital olarak görüntüleme tekniği yardımı ile biyokimyasal ve fizyolojik değişimlerinin de değerlendirebileceği ve enfeksiyon sonrası kalite parametrelerinin de etkilenebileceği ortaya konmuştur.en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectRGB, Likopen, Vitamin C, Penicillium expansum, Domatesen_US
dc.titlePenicillium expansum’un HASAT SONRASI DOMATES MEYVELERİNİN KALİTE PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİSİen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
723388.pdf1.68 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.