Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/3252
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorMutluer, Mukadder-
dc.date.accessioned2023-06-23T06:46:54Z-
dc.date.available2023-06-23T06:46:54Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/3252-
dc.description.abstractBu çalışmada yeni bir fonksiyonel ürün ortaya çıkarmak ve böylece havuç posasından elde edilen havuç lifinin değerlendirilmesinde alternatif bir kaynak yaratmak amacıyla havuç lifi ilaveli kefir üretilmiştir. Bu amaçla yarım yağlı inek sütü kullanılarak dört farklı kefir üretilmiştir: A: %0 havuç lifi (Kontrol), B: %0.25 havuç lifi ilaveli, C: %0.5 havuç lifi ilaveli ve D: %1 havuç lifi ilaveli kefir. Çalışma iki tekerrürlü olarak yapılmış ve kefirlere muhafazanın 1., 7. ve 14. günlerinde fiziksel, kimyasal, tekstürel, mikrobiyolojik ve duyusal analizler uygulanmıştır. Analizlerden elde edilen sonuçlara göre havuç lifi ilavesi kefirlerin pH, ve yağ içeriklerini etkilemezken, titrasyon asitliği, su tutma kapasitesi, viskozite, L*, a*, b* renk değerleri, sertlik, dış yapışkanlık, iç yapışkanlık, sakızımsılık, Lactobacillus spp., Lactococcus spp., Leuconostoc spp., maya sayısı, renk ve görünüm, kıvam, tat ve aroma ve genel kabul edilebilirlik puanlarını önemli düzeyde etkilemiştir (pen_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectfonksiyonel ürün, havuç lifi, kefiren_US
dc.titleHAVUÇ LİFİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KEFİRİN BAZI ÖZELLİKLERİen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
698427.pdf1.64 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.