Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11513/3164
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Kuzudişli, Osman | - |
dc.date.accessioned | 2023-06-21T08:14:16Z | - |
dc.date.available | 2023-06-21T08:14:16Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11513/3164 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmada farklı organik gübrelerin bezelye bitkisi üzerindeki fizyolojik ve biyokimyasal etkileri araştırılmıştır. Bitkisel materyal olarak Ege tarımsal Araştırma Enstitüsü müdürlüğü den temin edilen bezelye (Pisum arvense L.) türüne ait Taşkent çeşidinin tohumları kullanılmıştır. İklim odası koşullarında 60 adet beşer kg’lık çiçek saksısı içerisinde ekim işlemi yapılmıştır. Bezelye çeşidinin farklı organik gübrelerin etkilerinin farklı dozlardaki etkilerini ortaya koymak amacıyla organik gübreler kullanılmıştır. Organik gübre olarak çiftlik gübresi, güvercin gübresi, tavuk gübresi, solucan gübresi ve yarasa gübresi kullanılmıştır. Bu gübrelerde %0, %1, %2, %4 olmak üzere dört farklı doz uygulanmıştır. Yetiştirilen bitkiler altı hafta sonra hasat edilmiştir. Organik gübrelerin farklı dozlarında kök ve gövde boyları, yaş ve kuru ağırlıkları gibi büyüme parametreleri, kök ve yaprak gerçek su içerikleri (%GSİ), fotosentetik pigment konsantrasyonları, prolin birikimi, malondialdehit (MDA) miktarı, total protein fenol ve karbonhidrat miktarları araştırılmıştır. İstatistiki analiz olarak JUMP 7.0.1 paket programında Tukey testi uygulanmıştır. Uygulanan organik gübreler arası genelde p | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.subject | Pisum, Klorofil, Prolin, MDA feno | en_US |
dc.title | FARKLI ORGANİK GÜBRELERİN BEZELYE (Pisum arvense ) BİTKİSİ ÜZERİNDEKİ FİZYOLOJİK VE BİYOKİMYASAL ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Appears in Collections: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
OSMAN KUZUDİŞLİ 02 Ağustos Temmuz 2021.pdf | 1.72 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.