Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11513/315
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.authorSÖĞÜT, TAHSİN-
dc.date.accessioned2019-06-17T13:21:26Z-
dc.date.available2019-06-17T13:21:26Z-
dc.date.issued1996-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/315-
dc.description.abstractBu araştırma, 1995 yılında Diyarbakır şartlarında ana ürün olarak yetişebilecek yerfıstığı çeşitlerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Virginia pazar tipine dahil 9 adet yerfıstığı çeşidinin materyal olarak kullanıldığı çalışmada, denemeye alınan yerfıstığı çeşitlerinin yağ ve protein içerikleri, bitki başına meyve sayısı ve ağırlığı, 100 meyve ağırlığı, 100 tohum ağırlığı, meyve kalitesi, erkencilik indeksi, kabuk oranı ve dekara meyve verimi gibi önemli özellikleri incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre dekara en yüksek meyve verimi PI 3723 17 (466, 2 kg) ve PI 3 15621 (401, 2 kg) çeşitlerinden elde edilmiştir. Denemeye alınan Virginia grubuna giren çeşitlerden NC 7 (365, 8 kg), PI 399578 (356, 2 kg) ve PI 378015 (306, 5 kg) çeşitlerinin de yüksek verimli oldukları ve Diyarbakır koşullarında ana ürün olarak başarıyla yetiştirilebilecekleri saptanmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Yerfıstığı, Çeşit, Verim, Ana Ürün, Tarımsal Özellikler.en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectZiraat = Agriculture Dizin:Arachis hypogaea = Arachis hypogaea ; Tarla bitkileri = Field crops ; Tarımsal özellikler = Agricultural properties ; Yer fıstığı = Peanuten_US
dc.titleDiyarbakır şartlarında ana ürün olarak yetişebilecek bazı yerfıstığı (Arachis hypogaea L.) çeşitlerinde verim ve bazı tarımsal özelliklerinin belirlenmesi üzerinde bir araştırma /en_US
dc.typeThesisen_US
Koleksiyonlarda Görünür:Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
057917.pdf2.15 MBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.