Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/3151
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorDoğan, Elif-
dc.date.accessioned2023-06-19T11:26:13Z-
dc.date.available2023-06-19T11:26:13Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/3151-
dc.description.abstractMercimek (Lens culinaris Medik.) gelişimi üzerine Cladophora sp.ile Spirulina sp. alg gübrelerinin etkilerinin belirleneceği bu çalışmada kullanılacak algler Karkamış baraj Gölünden toplanıp kurutulmuştur. Alglerin altı dozu (Kontrol, %0,2; %0,4; %0,6;% 0,8; %1) ve karışımları ayrı ayrı ekimle birlikte topraklara uygulanmıştır. Deneme 3 tekerrürlü olarak serada yürütülmüştür.. Denemede 2 kg’lık saksılar kullanılmıştır. Denemede kullanılacak tohumlar GAP Araştırma Enstitüsün’den alınmıştır. Ekimden 60 gün sonra hasat edilen mercimeklerde, kök uzunluğu, bitki boyu, yaprak boyu, bitki ve kök ağırlıkları, klorofil içeriği, incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar istatistiki olarakdeğerlendirilmiştir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectMercimek (Lens culinaris Medik.), Bitki gelişimi, Cladophora sp., Spirulina sp., Karışık alg kültürüen_US
dc.titleCLADOPHORA SP.İLE SPİRULİNA SP. VE KARIŞIMLARININ MERCİMEK (LENS CULİNARİS MEDİK.) GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİSİen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Elif 2..pdf1.75 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.