Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11513/3151
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Doğan, Elif | - |
dc.date.accessioned | 2023-06-19T11:26:13Z | - |
dc.date.available | 2023-06-19T11:26:13Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11513/3151 | - |
dc.description.abstract | Mercimek (Lens culinaris Medik.) gelişimi üzerine Cladophora sp.ile Spirulina sp. alg gübrelerinin etkilerinin belirleneceği bu çalışmada kullanılacak algler Karkamış baraj Gölünden toplanıp kurutulmuştur. Alglerin altı dozu (Kontrol, %0,2; %0,4; %0,6;% 0,8; %1) ve karışımları ayrı ayrı ekimle birlikte topraklara uygulanmıştır. Deneme 3 tekerrürlü olarak serada yürütülmüştür.. Denemede 2 kg’lık saksılar kullanılmıştır. Denemede kullanılacak tohumlar GAP Araştırma Enstitüsün’den alınmıştır. Ekimden 60 gün sonra hasat edilen mercimeklerde, kök uzunluğu, bitki boyu, yaprak boyu, bitki ve kök ağırlıkları, klorofil içeriği, incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar istatistiki olarakdeğerlendirilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.subject | Mercimek (Lens culinaris Medik.), Bitki gelişimi, Cladophora sp., Spirulina sp., Karışık alg kültürü | en_US |
dc.title | CLADOPHORA SP.İLE SPİRULİNA SP. VE KARIŞIMLARININ MERCİMEK (LENS CULİNARİS MEDİK.) GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİSİ | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Appears in Collections: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Elif 2..pdf | 1.75 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.