Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11513/3151
Başlık: CLADOPHORA SP.İLE SPİRULİNA SP. VE KARIŞIMLARININ MERCİMEK (LENS CULİNARİS MEDİK.) GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİSİ
Yazarlar: Doğan, Elif
Anahtar kelimeler: Mercimek (Lens culinaris Medik.), Bitki gelişimi, Cladophora sp., Spirulina sp., Karışık alg kültürü
Yayın Tarihi: 2023
Özet: Mercimek (Lens culinaris Medik.) gelişimi üzerine Cladophora sp.ile Spirulina sp. alg gübrelerinin etkilerinin belirleneceği bu çalışmada kullanılacak algler Karkamış baraj Gölünden toplanıp kurutulmuştur. Alglerin altı dozu (Kontrol, %0,2; %0,4; %0,6;% 0,8; %1) ve karışımları ayrı ayrı ekimle birlikte topraklara uygulanmıştır. Deneme 3 tekerrürlü olarak serada yürütülmüştür.. Denemede 2 kg’lık saksılar kullanılmıştır. Denemede kullanılacak tohumlar GAP Araştırma Enstitüsün’den alınmıştır. Ekimden 60 gün sonra hasat edilen mercimeklerde, kök uzunluğu, bitki boyu, yaprak boyu, bitki ve kök ağırlıkları, klorofil içeriği, incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar istatistiki olarakdeğerlendirilmiştir.
URI: http://hdl.handle.net/11513/3151
Koleksiyonlarda Görünür:Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
Elif 2..pdf1.75 MBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.