Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11513/3148
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | CENGİZ, Serhat Can | - |
dc.date.accessioned | 2023-06-19T10:53:01Z | - |
dc.date.available | 2023-06-19T10:53:01Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11513/3148 | - |
dc.description.abstract | Bu araştırma; 2021 yılı Şanlıurfa ekolojik koşullarında kışlık ara ürün olarak farklı sıklıkta yetiştirilecek GAP Pembesi yem bezelyesi (Pisum arvense L.) çeşidinin bazı verim ve kalitesi özelliklerinin bitki boyu (cm), çiçeklenmede gün süresi (gün), olgunlaşma gün süresi (gün), bitkide baklanın sayısı (adet/bitki), yeşil ve kuru otunda verimler (kg/da), kuru otunda ham protein oranı (%), kuru otta ADF ve NDForanları (%) ile nispi yem değerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Deneme tesadüf blokları deneme desenine göre 5 bitki sıklığı (10-15-20-25-30) cm olup 4 tekerrürlü olarak oluşturulmuştur. Araştırmada, bitki boyu 29.16-32.81 cm, yeşil ot verimi 161.79-224.31 kg/da, kuru ot verimi 34.88- 49.30 kg/da, ham protein oranı %28.38-32.41, bitkide bakla sayısı 6.03-8.86 (adet/bakla), çiçeklenme gün süresi 87.50-90.25 (gün), olgunlaşma gün süresi 121.25-123-75 (gün), kuru otta ADF oranı %21.47-25.24, kuru otta NDF oranı %34.27-39.03 ve nispi yem değeri 165.78-194.47 arasında değişim göstermiştir. Yapılan analiz sonuçlarına göre, en üstün kalitede GAP yem bezelyesi 30x15 cm bitki sıklığında elde edilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.subject | GAP Pembesi, Yem Bezelyesi, Hp Oranı, Adf ve Ndf Oranları, Nyd | en_US |
dc.title | ŞANLIURFA EKOLOJİK KOŞULLARINDA KIŞLIK ARA ÜRÜN OLARAK GAP PEMBESİYEM BEZELYE ÇEŞİDİNİN FARKLI BİTKİ SIKLIKLARINDA VERİM VE KALİTESİNİNBELİRLENMESİ | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Appears in Collections: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
SERHAT.Yüklisans.30.05.2023.pdf | 1.09 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.